Josh Walet

Aantal nieuwe coronabesmettingen neemt toe, verdere versoepelingen worden niet verwacht

Ten opzichte van vorige week is het aantal coronabesmettingen flink gestegen in Alphen. Landelijk is deze stijging ook te zien. Er worden tijdens de persconferentie dinsdag 23 maart dan ook geen versoepelingen verwacht. Terrassen zullen tijdens Pasen dus nog niet open mogen.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen lag afgelopen week op 321, dit ten opzichte van 233 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Er zijn afgelopen week zo’n 3500 coronatesten afgenomen, wat ongeveer 500 testen meer is dan vorige week. Wel zijn er in Alphen geen nieuwe sterfgevallen gemeld afgelopen week. Het aantal ziekenhuisopnamen nam toe met 2. Hiermee staat in Alphen het totaal aantal overledenen op 111 en het totaal aantal ziekenhuisopnamen op 160.

Toename testen bij kinderen

GGD Hollands Midden ziet een stijging van het aantal testen aan kinderen tot en met 10 jaar. Deze stijging is al een aantal weken achter elkaar zichtbaar. “Wij zien een toename sinds de basisscholen open zijn en het beleid voor kinderen gewijzigd is”, aldus GGD Hollands Midden. Kinderen mochten voorheen naar school als ze een snotneus hadden, maar nu dienen zij bij klachten thuis te blijven. Pas wanneer ze 24 uur klachtenvrij zijn of een negatieve testuitslag hebben, mogen zij weer naar school. De teststraatmedewerkers hebben een training gevolgd voor het afnemen van een test bij kinderen.

Geen verdere versoepelingen

Naar verwachting blijven de huidige coronamaatregelen voorlopig nog van kracht. Dat melden bronnen aan de politieke redacties van RTL Nieuws en NOS na afloop van het Catshuisoverleg zondag. Tijdens de persconferentie voor de Tweede Kamerverkiezingen werd aangekondigd dat de terrassen tijdens het Paasweekend mogelijk weer open zouden gaan. Maar gezien de huidige besmettingscijfers, zou daar geen ruimte voor zijn. Ook de avondklok blijft nog van kracht. Voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang zou het te vroeg zijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.