Josh Walet

Aantal stemmen op kandidaatsniveau en per stembureau bekend voor verkiezingen 2023

Op woensdag 15 maart konden Alphenaren weer naar de stembureaus om hun stem uit te brengen voor de provincie en de waterschappen. De gemeente heeft het aantal stemmen op stembureau- en kandidaatsniveau bekendgemaakt.

De BoerBurgerBeweging is bij zowel de Provinciale Staten als de waterschappen de grote winnaar geworden. Hoe Alphenaren precies gestemd hebben, lees je hier.

Provinciale Staten

In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben 52.260 inwoners gestemd voor de provincie op woensdag 15 maart. Er waren 86.791 opgeroepenen. De opkomst was dit jaar hoger dan vier jaar geleden. Toen was het 58,1%, dit jaar is de opkomst 60,2%. Van alle uitgebrachte stemmen waren er 142 ongeldig. 192 mensen hebben een blanco stem uitgebracht. Kijk hier de uitgebrachte stemmen per locatie en kandidaat.

Waterschappen

In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben 51.959 inwoners gestemd voor de waterschappen op woensdag 15 maart. Er waren 91.799 opgeroepenen. De opkomst was dit jaar 56,6%. Van alle uitgebrachte stemmen waren er 132 ongeldig. 477 mensen hebben een blanco stem uitgebracht. Kijk hier de uitgebrachte stemmen per locatie en kandidaat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: