Josh Walet

Aantal stemmen op kandidaatsniveau en per stembureau bekend voor verkiezingen 2023

Op woensdag 15 maart konden Alphenaren weer naar de stembureaus om hun stem uit te brengen voor de provincie en de waterschappen. De gemeente heeft het aantal stemmen op stembureau- en kandidaatsniveau bekendgemaakt.

De BoerBurgerBeweging is bij zowel de Provinciale Staten als de waterschappen de grote winnaar geworden. Hoe Alphenaren precies gestemd hebben, lees je hier.

Provinciale Staten

In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben 52.260 inwoners gestemd voor de provincie op woensdag 15 maart. Er waren 86.791 opgeroepenen. De opkomst was dit jaar hoger dan vier jaar geleden. Toen was het 58,1%, dit jaar is de opkomst 60,2%. Van alle uitgebrachte stemmen waren er 142 ongeldig. 192 mensen hebben een blanco stem uitgebracht. Kijk hier de uitgebrachte stemmen per locatie en kandidaat.

Waterschappen

In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben 51.959 inwoners gestemd voor de waterschappen op woensdag 15 maart. Er waren 91.799 opgeroepenen. De opkomst was dit jaar 56,6%. Van alle uitgebrachte stemmen waren er 132 ongeldig. 477 mensen hebben een blanco stem uitgebracht. Kijk hier de uitgebrachte stemmen per locatie en kandidaat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.