Josh Walet

Aantal stemmen op kandidaatsniveau en per stembureau bekend

Woensdag 16 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De gemeente heeft nu de totaaluitslag bekendgemaakt, evenals het aantal stemmen op stembureau- en kandidaatsniveau.

In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben 90.149 inwoners gestemd op maandag 14, dinsdag 15 of woensdag 16 maart. Van deze kiesgerechtigde inwoners heeft 47.784 een geldige stem op een kandidaat uitgebracht en 175 een blanco stem ingeleverd. Van alle uitgebrachte stemmen waren er 84 ongeldig. De opkomst was dit jaar lager dan vier jaar geleden. Toen was het 56,3%, dit jaar is de opkomst 53,28%. 

Nieuw Elan is net als vier jaar geleden de grootste partij en wordt gevolgd door GroenLinks. Bij alle twaalf de partijen die deelnamen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn de meeste stemmen uitgebracht op de lijsttrekker. Hoeveel stemmen elke kandidaat heeft gehad, kun je hier terugvinden. De gemeente heeft daarnaast ook de uitslagen op stembureauniveau gedeeld. Hoe bij het stembureau bij jou in de buurt is gestemd, check je hier.

Op maandag 21 maart 2022 maakt het centraal stembureau tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezing bekend. De definitieve zetelverdeling wordt dan per partij bekend gemaakt en de verdeling van deze zetels binnen de lijsten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.