Pixabay

Aantal uitkeringen in Alphen gedaald

In Alphen is het aantal uitkeringen het afgelopen jaar flink gedaald. Dit geldt voor heel de regio Holland Rijnland, waar het aantal uitkeringen met ruim 15% is gedaald, een grotere daling dan gemiddeld in Nederland.

Uit cijfers van het UWV blijkt dat er in december 2019 in totaal 5809 uitkeringen werden verstrekt aan inwoners van de regio Holland Rijnland, waar Alphen ook onder valt. In 2018 bedroeg dit nog 6869 uitkeringen, wat neerkomt op een daling van 15,4%. In Alphen werden er in 2018 nog 1493 uitkeringen uitgereikt, terwijl dit in 2019 1238 uitkeringen waren. Dit betekent dat het aantal uitkeringen in Alphen met 17,1% is gedaald, meer dan het landelijk gemiddelde.

Het aantal uitkeringen is vooral gedaald bij jongeren en laagopgeleiden, wat onder andere komt door de groei van de werkgelegenheid in de horeca/detailhandel. Ook in de bedrijfseconomie en administratie is het aantal uitkeringen teruggelopen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:01

Magazijnopruiming op 28 en 29 februari bij Gek van Fietsen

Het fietsseizoen barst bijna los. De nieuwe modellen druppelen binnen en dat betekent dat er ruimte gemaakt moet worden in de showroom. Daarom is er bij Gek van Fietsen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari een grote magazijnopruiming. Hoge kortingen op een groot deel van het assortiment sportieve fietsen en e-bikes!

Overige gisteren 15:01

Audities voor Alphens Sinterklaas Journaal geopend

Op maandag 24 februari is de inschrijving voor de audities van Het Alphens Sinterklaas Journaal van start gegaan. De Alphense serie gaat al weer het tiende seizoen in dit jaar, een jubileum!

Economie gisteren 13:59

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.