Josh Walet

Aantal ziekenhuisopnamen verdubbeld, besmettingen weer onder de 1.000

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn afgelopen week 958 nieuwe coronabesmettingen gemeld, een daling ten opzichte van de week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnamen is wel verdubbeld.

Wekenlang stegen de besmettingscijfers explosief. Vorige week werd er voor het eerst sinds een paar maanden een minder hoog besmettingsaantal gemeld in Alphen aan den Rijn, al kwam het totaal aantal besmettingen toen nog wel uit boven de 1.000 uit. Afgelopen week lag het aantal daaronder. In totaal werden er 958 nieuwe besmettingen gemeld.

De capaciteit voor het testen wordt maximaal benut, dus ten opzichte van de week ervoor werden er ongeveer evenveel coronatesten afgenomen. Er werden vorige week 6 inwoners uit Alphen aan den Rijn in het ziekenhuis opgenomen, ten opzichte van 12 ziekenhuisopnamen afgelopen week (cijfers zijn tot en met zaterdag, red.). Dit is dus een verdubbeling. Er zijn afgelopen week 6 sterfgevallen door corona gemeld in onze gemeente. Vorige week waren was dat er 1.

Boosterprikken

Eind vorige week werden er flink meer boosterprikken gezet bij 60+’ers uit Alphen aan den Rijn. Eén van de redenen hiervoor was dat GGD Hollands Midden startte met vrije inloop voor boosterprikken. Alle 60+’ers konden bij de vaccinatielocaties in Alphen, Leiden en Gouda terecht voor een boosterprik zonder vooraf een afspraak te maken.

Dat verliep echter niet helemaal zoals gepland. Het was een drukte van jewelste; mensen stonden uren in de rij om een boosterprik te halen en het zorgde ook voor de nodige verkeersoverlast. En dat terwijl mensen vooraf niet de garantie hadden dat ze die prik kregen. Er was namelijk maar een beperkte capaciteit per dag beschikbaar.

Vanwege de verkeersoverlast die de boosterprik op vrije inloop met zich meebracht, besloot GGD Hollands Midden zaterdag aan het begin van de avond op advies van de Veiligheidsregio te stoppen met de boosterprik zonder afspraak. Als er in de komende tijd plekken beschikbaar zijn, wil de GGD die via maatwerk invullen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.