Josh Walet

Aantrekkelijk Stadshart een stapje dichterbij

Het aantrekkelijk maken van het Alphense Stadshart is opnieuw een stapje dichterbij gekomen. Voor het gebied tussen het station en De Aarhof wordt één programma gemaakt. Hierover wordt de gemeenteraad voor de zomer geïnformeerd.

Er zijn allerlei initiatieven en projecten die allemaal werken aan het aantrekkelijker maken van het Alphense centrumgebied. Zo is er beplanting aangelegd bij het gemeentehuis, zijn er drijvende plantenbakken in het Omloopkanaal gelegd, de parkeergarages zijn de eerste anderhalf uur gratis, er zijn plannen voor renovatie van winkelcentrum De Aarhof met meer woningen en er zijn ook verschillende organisaties actief. Ook de verbinding van de Stationsomgeving met het Stadshart, de Hoge Zijde, is belangrijk.

Om alle plannen op elkaar aan te laten sluiten wordt een programma voorbereid als overkoepelende paraplu. De gemeente zoekt daarbij nadrukkelijk aansluiting bij de visie en ambities van onder meer de centrum-ondernemers en vastgoedeigenaren.
Belangrijk zijn onder meer:

  • Omgevingsvisie
  • Visieplan Vitaal Stadshart
  • Utvoeringsplan Stadshart 2022-2023
  • Masterplan Groen-Blauw Stadshart
  • Emissieloze stadsdistributie
  • Economische agenda

Het is de bedoeling om een gezonde groene stad te ontwikkelen waarbij de beleving een grote plaats inneemt om zodoende meer mensen naar het Stadshart te trekken. Beplanting, water en historie zijn naast de woningbouw en commerciële bedrijven, winkels en horeca, belangrijk.

De Alphense gemeenteraad heeft over de komst van het overkoepelende programma een brief ontvangen, omdat de raad al in januari 2022 heeft aangedrongen op een snellere en betere aanpak om  het Alphense Stadshart structureel aantrekkelijk, goed bereikbaar en toekomstbestendig te maken. Nog voor de zomer volgt een informatiemarkt met, uiteraard, meer informatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.