Gemeente Alphen aan den Rijn

Aanvraag Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Vanaf heden kunnen ondernemers de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen. Deze regeling is bedoeld voor zzp’ers en zelfstandig ondernemers die in financiële problemen komen door de coronacrisis. 

Online aanvragen

Het digitale aanvraagformulier staat op de website www.alphenaandenrijn.nl/tozo. Door het invullen van dit aanvraagformulier, doen ondernemers een beroep op de Tozo. 

Voor de hoogte van de uitkering maakt het niet uit wanneer de aanvraag wordt ingediend. Binnen vier weken zal de gemeente uw aanvraag toetsen aan de criteria en afhandelen. 

Wethouder De Jager: "Het zijn zware tijden voor veel ondernemers. We begrijpen dat mensen zich zorgen maken over het voortbestaan van hun onderneming. Samen doen we er alles aan om de ondernemers voor wie het werk nu stil ligt of veel minder is te ondersteunen met verschillende steunpakketten. Voor zelfstandig ondernemers is er gelukkig de Tozo regeling. Deze regeling wordt uitgevoerd door de gemeente. Met deze regeling willen wij u helpen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Ik hoop dat u deze periode in goede gezondheid te boven komt."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Politiek gisteren 17:05

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Overige gisteren 16:23

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Advertorial Sport gisteren 15:11

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren

Op woensdag 3 juni is het Global Running Day: dé dag waarop heel Nederland wordt opgeroepen om in beweging te komen. Dit moet nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar het mag wel weer samen met jouw hardloopmaatjes!