Aarhof verkocht

Winkelcentrum de Aarhof is verkocht aan de HAL. Morgen worden de plannen voor het winkelcentrum bekend gemaakt. We gaan u op de hoogte houden. 

De HAL-holding is voor een groot deel in handen van de familie van der Vorm, ooit eigenaar van de Holland Amerika Lijn. Na verkoop van de rederij werd met de opbrengst een investeringsmaatschappij gesticht met de naam die herinnert aan het roemruchte verleden.

Het pand is nu in beheer van Sectie5. Zij hadden grootste plannen met het winkelcentrum maar daar kwam het steeds niet van. Sinds kort stond het pand weer in de verkoop maar dat is nu definitief verkocht.

 "De Aarhof is het laatste wat we nog rond moesten krijgen voor het Alphense centrum en dat is nu gelukt.", legt Gerard van As uit. Woensdagmiddag om 14:00 uur is een persmoment waar de nieuwe eigenaar en de plannen bekend worden gemaakt.

In een eerste reactie laat wethouder stadshart Gerard van As verheugd te zijn om de plannen te presenteren. “De Aarhof is verkocht aan een eindbelegger. Ik ben er van overtuigd dat zij er iets moois van maken wat aansluit bij de rest van de Lage Zijde. De HAL is een degelijke partij, met voldoende kapitaal om er echt iets moois van te maken". 

In het centrum wordt nu druk gebouwd aan de nieuwe bibliotheek en de nieuwe huizen bij het Aarkadekwartier.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:11

Veel meer speelplaatsen in gemeente dan gedacht

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft meer speelplekken dan gedacht. Dat blijkt uit een inventarisatie die bij het Speelruimteplan 2020-2024 hoort. Een deel van de speelplaatsen is echter verouderd en er is een kleine 1,7 miljoen euro nodig om dat in orde te maken.

Calamiteiten gisteren 18:54

Politie zoekt naar daders zakkenrollerij

Op vrijdag 29 november 2019 pinde een 82-jarige man rond 13:45 uur bij een pinautomaat in de Albert Heijn in Winkelcentrum de Herenhof in Alphen. Op camerabeelden is te zien hoe een man en een vrouw de portemonnee van de 82-jarige man uit de tas van de man stelen. De politie is op zoek naar getuigen in deze zaak. 

Politiek gisteren 18:27

Spies blij met VNG-standpunt over verbieden van vuurwerk

Burgemeester Liesbeth Spies is blij met het standpunt van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over een landelijk vuurwerkverbod. Het gaat om het verbieden van knalvuurwerk, vuurpijlen en los vuurwerk.

Algemeen gisteren 16:46

Hoe hoog is de belastingstijging in Alphen?

De belastingen zijn dit jaar weer gestegen, met in de regio Oudewater als kampioen met een stijging van 12,2% ten opzichte van vorig jaar. Wat is de stijging in Alphen?