Aarhof verkocht

Winkelcentrum de Aarhof is verkocht aan de HAL. Morgen worden de plannen voor het winkelcentrum bekend gemaakt. We gaan u op de hoogte houden. 

De HAL-holding is voor een groot deel in handen van de familie van der Vorm, ooit eigenaar van de Holland Amerika Lijn. Na verkoop van de rederij werd met de opbrengst een investeringsmaatschappij gesticht met de naam die herinnert aan het roemruchte verleden.

Het pand is nu in beheer van Sectie5. Zij hadden grootste plannen met het winkelcentrum maar daar kwam het steeds niet van. Sinds kort stond het pand weer in de verkoop maar dat is nu definitief verkocht.

 "De Aarhof is het laatste wat we nog rond moesten krijgen voor het Alphense centrum en dat is nu gelukt.", legt Gerard van As uit. Woensdagmiddag om 14:00 uur is een persmoment waar de nieuwe eigenaar en de plannen bekend worden gemaakt.

In een eerste reactie laat wethouder stadshart Gerard van As verheugd te zijn om de plannen te presenteren. “De Aarhof is verkocht aan een eindbelegger. Ik ben er van overtuigd dat zij er iets moois van maken wat aansluit bij de rest van de Lage Zijde. De HAL is een degelijke partij, met voldoende kapitaal om er echt iets moois van te maken". 

In het centrum wordt nu druk gebouwd aan de nieuwe bibliotheek en de nieuwe huizen bij het Aarkadekwartier.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!