Alphens EV

Aarhof wordt opnieuw middelpunt van het Alphense Stadshart

Winkelcentrum De Aarhof is verkocht aan Marcel Kokkeel en Heino Vink, met ondersteuning van vastgoedinvesteerder HAL. Het is de bedoeling dat  De Aarhof daarna een voorbeeld is van wat een modern winkelcentrum hoort te zijn.

Op dit moment staat vast dat winkelcentrum De Aarhof is gekocht. “Gisteren was het transport en nu moeten we aan concrete plannen gaan werken”, aldus Kokkeel. “Mensen moeten worden verleid om weer in winkels te kopen. Je moet met een nieuwe bril naar de toekomst van dit winkelcentrum kijken. Winkels zijn bij de ontwikkeling het startpunt, maar niet het eindpunt.”

Look & Feel
Kokkeel wil niet alleen de uitstraling van De Aarhof veranderen. Het is ook de bedoeling dat nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld zorg, worden toegevoegd. Verder blijft het niet bij een cosmetische ingreep: “Er moet iets aan de routing worden gedaan, het moet veel lichter worden, de donkere hoekjes moeten weg, de indeling wijzigt en de entrees worden aangepakt. Kortom: De Aarhof moet een moderne look & feel krijgen.”

2021
Wethouder Gerard van As is heel blij met de nieuwe eigenaar. “Het Stadshart Lage Zijde nadert haar voltooiing, maar De Aarhof bleef achter ondanks beloften van de vorige eigenaar.” Nu is De Aarhof aangekocht specifiek om van een verouderd winkelcentrum een zeer modern en levendig geheel te maken. Het is de bedoeling om in 2021 daadwerkelijk met de verbouwing te beginnen. Van As heeft er alle vertrouwen in.

Plannen
Behalve dat De Aarhof een compleet nieuw uiterlijk krijgt, als het ware een nieuwe schil, komen er ook woningen, nieuwe winkels, horeca en andere functies. De komende zes tot negen maanden wordt gewerkt aan de plannen. Daarna zal er een wijziging van het bestemmingsplan moeten komen. Niet voor de functies, maar om de woningen mogelijk te maken. “De Aarhof heeft nu de maximale hoogte en dat is niet genoeg voor appartementen bovenop het winkelcentrum.” Kokkeel denkt dat er aanzienlijk meer dan de 75 woningen, waar ooit over werd nagedacht, zullen komen.

Iso Omena
Voor Marcel Kokkeel is het upgraden van winkelcentrum De Aarhof het eerste Nederlandse project dat op deze manier wordt uitgevoerd. Zijn voorbeeld is Iso Omena in het Finse Helsinki. “Dat is een goed voorbeeld van hoe een winkelcentrum moet zijn. Je hebt hier veel verschillende functies bij elkaar en daardoor veel levendigheid.” Iso Omena heeft een Europese award gewonnen. Kokkeel is bekend met dit winkelcentrum, omdat hij de afgelopen jaren werkte als ceo van Citycon, een beursgenoteerd winkelvastgoedfonds in Helsinki.

Op de foto Marcel Kokkeel (links) en Gerard van As (rechts).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 07:32

Vrachtwagen krijgt klapband

Op de N11 is de rechterrijstrook richting de A4 momenteel afgesloten in verband met een vrachtwagen die een klapband heeft.

Calamiteiten vandaag 07:14

Overval tankstation Shell Eisenhowerlaan

Rond 06:45 uur heeft er een overval plaatsgevonden op tankstation Shell aan de Eisenhowerlaan in Alphen. De politie is op zoek naar getuigen. 

Verkeer en vervoer gisteren 18:42

Drukte op de weg door boeren

Het was op woensdagmiddag 19 februari druk op de weg. Op de N207 en N446 waren er een hoop tractoren op weg naar huis.

Gemeente gisteren 17:11

Aantal bijensoorten mede door gemeente Alphen aan den Rijn gestegen

Sinds 2015 is de gemeente Alphen aan den Rijn actief betrokken bij het Groene Cirkel Bijenlandschap. Het doel is om de soortenrijkdom van bijen en andere bestuivende insecten in de regio aanzienlijk te vergroten. In 2018 is het aantal bijensoorten hierdoor al met 34% toegenomen.

Advertorial Overige gisteren 15:38

Productiehuis Alphen bouwt aan werktheater op broedplaats De Werf

Nog even en er kan geen creatieve, ondernemende huurder meer bij op De Werf, de hotspot van de Alphense maakindustrie. Ook Productiehuis Alphen (PA) heeft een plek gekregen tussen de ambachtslieden, kunstenaars en ondernemers.