Presentatie commissievergadering

Aarhof wordt people centre!

Tijdens de informatiemarkt van afgelopen donderdag werden de aanwezigen geïnformeerd over de plannen van het stadshart Lage Zijde. Diverse woningbouwprojecten worden begin volgend jaar afgerond en vervolgens ook weer gestart om zo de gehele transformatie van dit gebied rond 2021/2022 af te ronden. In totaal zullen er rond de 500 woningen opgeleverd worden inclusief de al opgeleverde woningen aan het Thorbeckeplein.  

Naast de woningbouw waren ook de eigenaren van de Aarhof aanwezig om zich voor te stellen. Zij gaven aan bijna het dubbele aantal woningen te willen bouwen dan de vorige eigenaar wilde en van de Aarhof een ‘People Centre’ te willen maken. Beleving staat bij de nieuwe plannen voorop die als het aan de wethouder en nieuwe eigenaren ligt zo snel mogelijk vorm krijgen. Afhankelijk van de procedures hopen beide partijen om zo snel mogelijk meer uitwerkingen te presenteren.

‘’Nieuw Elan is zeer enthousiast over de intenties die er zijn rondom de Aarhof, de uitgewerkte plannen rond de woningbouw en ook niet te vergeten de plannen van het voormalig V&D pand. Het aantal winkelruimte wordt gereduceerd van 3000 m2 naar 1500 m2 en wederom komen hier woningen.’’ Aldus Raadslid Evon Zevenbergen (Woordvoerder op deze commissie namens Nieuw Elan).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.

Advertorial Cultuur vandaag 13:38

De laatste Ladies Night van 2019 komt eraan!

Op woensdag 27 november organiseert Castellum weer een gezellige Ladies Night in de bioscoop met de film Huisvrouwen Bestaan Niet 2. Maak kans op leuke prijzen, bezoek verschillende stands en verlaat de bioscoop met een toffe goodiebag!

Economie vandaag 12:57

Walther Jacobs Franchisenemer van het jaar McDonald’s Nederland

Walther Jacobs is verkozen tot Franchisenemer van het jaar van McDonald’s in Nederland. Hij en zijn vrouw Françoise ontvangen deze prestigieuze prijs onder meer voor hun succesvolle personeelsbeleid. Jacobs is 13,5 jaar Franchisenemer en heeft 3 McDonald’s restaurants in Leiden, 2 in Alphen aan den Rijn en 1 in Sassenheim.

Blog Opinie vandaag 12:27

It Giet Oan?

Hij is weer in het land. De goedheiligman. Beschermheilige van kinderen, armen, zee- en kooplieden. Heeft wel wat voeten in de aarde, om tegenwoordig een beetje Sinterklaasintocht te organiseren. Nog ff en we zitten verwachtingsvol te wachten op de verlossende woorden of hij dit jaar wel of niet door gaat de landelijke intocht. Moet daarbij denken aan de legendarische woorden, “It Giet Oan” van Henk Kroes (nee geen familie), oud voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elfsteden, waarmee het doorgaan van de 15de elfstedentocht in 1997 werd aangekondigd. Nederland was euforisch.

Cultuur vandaag 12:01

1100 leerlingen basisonderwijs naar filmfestival kort korter kortst

In samenwerking met International Film Festival Rotterdam (IFFR) biedt het Cultuurpalet een filmprogramma met (inter)nationale kwaliteitscinema aan voor groep 7. Cultuurpalet en IFFR verwelkomen 1100 leerlingen van groep 7 met korte films die speciaal voor hen geselecteerd zijn.