Presentatie commissievergadering

Aarhof wordt people centre!

Tijdens de informatiemarkt van afgelopen donderdag werden de aanwezigen geïnformeerd over de plannen van het stadshart Lage Zijde. Diverse woningbouwprojecten worden begin volgend jaar afgerond en vervolgens ook weer gestart om zo de gehele transformatie van dit gebied rond 2021/2022 af te ronden. In totaal zullen er rond de 500 woningen opgeleverd worden inclusief de al opgeleverde woningen aan het Thorbeckeplein.  

Naast de woningbouw waren ook de eigenaren van de Aarhof aanwezig om zich voor te stellen. Zij gaven aan bijna het dubbele aantal woningen te willen bouwen dan de vorige eigenaar wilde en van de Aarhof een ‘People Centre’ te willen maken. Beleving staat bij de nieuwe plannen voorop die als het aan de wethouder en nieuwe eigenaren ligt zo snel mogelijk vorm krijgen. Afhankelijk van de procedures hopen beide partijen om zo snel mogelijk meer uitwerkingen te presenteren.

‘’Nieuw Elan is zeer enthousiast over de intenties die er zijn rondom de Aarhof, de uitgewerkte plannen rond de woningbouw en ook niet te vergeten de plannen van het voormalig V&D pand. Het aantal winkelruimte wordt gereduceerd van 3000 m2 naar 1500 m2 en wederom komen hier woningen.’’ Aldus Raadslid Evon Zevenbergen (Woordvoerder op deze commissie namens Nieuw Elan).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 18:42

Drukte op de weg door boeren

Het was op woensdagmiddag 19 februari druk op de weg. Op de N207 en N446 waren er een hoop tractoren op weg naar huis.

Gemeente gisteren 17:11

Aantal bijensoorten mede door gemeente Alphen aan den Rijn gestegen

Sinds 2015 is de gemeente Alphen aan den Rijn actief betrokken bij het Groene Cirkel Bijenlandschap. Het doel is om de soortenrijkdom van bijen en andere bestuivende insecten in de regio aanzienlijk te vergroten. In 2018 is het aantal bijensoorten hierdoor al met 34% toegenomen.

Advertorial Overige gisteren 15:38

Productiehuis Alphen bouwt aan werktheater op broedplaats De Werf

Nog even en er kan geen creatieve, ondernemende huurder meer bij op De Werf, de hotspot van de Alphense maakindustrie. Ook Productiehuis Alphen (PA) heeft een plek gekregen tussen de ambachtslieden, kunstenaars en ondernemers.

Blog Opinie gisteren 14:25

Komt een vrouw bij de bank...

Daar zat ze dan op maandagochtend bij mij aan tafel, geheel ontredderd. Het was pas een paar maanden geleden dat ze op dezelfde plek zat, nu alleen, destijds nog met haar man.