Accu elektrische fiets in de brand op Zuidpoolsingel

Vanmorgen rond 10.30 werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij een fiets. De accu van de elektrische fiets had vlam gevat.

De brandweer heeft het kleine brandje geblust en de omgeving geventileerd. Dit laatste omdat er giftige stoffen vrij kunnen komen vanuit de brandende oplader. De fiets stond in een woning gestald in het gebouw van Wolters Kluwer.

Het komt steeds vaker voor dat de brandweer moet uitrukken door een ontplofte accu of oplader. Eerder deze week ontstond er nog een brand in een flat aan de Plutostraat door een ontplofte oplader. De brandweer geeft verschillende tips om dit soort ongelukken te voorkomen. Laadt je elektrische spullen alleen op als je in de buurt bent, gebruik geen goedkope opladers en zorg dat de accu zijn warmte kwijt kan.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:54

Gemeenteraad gaat akkoord met lopende begroting

De Alphense politieke partijen hebben weinig problemen met de Najaarsnota. In deze nota wordt de gemeenteraad geïnformeerd over afwijkingen op de lopende begroting. Ondanks een paar forse tegenvallers blijft de begroting sluitend.

Winkels vandaag 17:42

Extra koopavonden om drukte rond de feestdagen te verspreiden

De feestdagen staan voor de deur en dan trekken we er graag op uit om onze inkopen te doen. Hoe doen we dat het best in coronatijd? De gemeente komt met een aantal tips. Ook worden er extra koopavonden georganiseerd om de drukte te verspreiden en zullen toezichthouders een oogje in het zeil houden.

Advertorial Sport vandaag 17:08

Voordelig skiën en snowboarden met de december actie van S2X

De hele maand december profiteer je bij Ski & Snowboard Xperience in Alphen aan den Rijn, gevestigd in het oude pand van Wiebel Biebel, van een feestelijke aanbieding. Je kunt tegen een extra scherp tarief lessen boeken, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.