Pixabay

Acht nieuwe vastgestelde coronabesmettingen in onze gemeente

De landelijke en regionale coronabesmettingen nemen toe, ook in onze gemeente. In de afgelopen week kwamen er acht nieuwe vastgestelde coronabesmettingen in Alphen bij. In Hollands-Midden zijn er in de afgelopen week 46 besmettingen bijgekomen. 

Dat betekent dat de teller in Alphen totaal op 232 vastgestelde besmettingen, 62 ziekenhuisopnamen en 25 doden staat. Dit aantal betreft ook de personen die inmiddels zijn genezen van het virus. 

In Hollands Midden zijn er inmiddels 5196 testen afgenomen, waaruit 94 besmettingen kwamen en 4 ziekenhuisopnamen. Deze week kwamen er 46 nieuwe besmettingen in de regio bij. Dat is de hoogste piek sinds half april.

Vorige week werd er al een persconferentie ingelast wegens de toename van het aantal coronabesmettingen. Er werden hierbij geen maatregelen aangescherpt, maar wel was er een duidelijke boodschap van minister Grapperhaus: "Onze aandacht mag niet verslappen. Het levensgevaarlijke virus is nog steeds onder ons. Wil je leuke dingen blijven doen? Houd je dan aan de regels. Als we met zijn allen de drukte opzoeken, dan kan het zomaar zijn dat burgemeesters lokaal moeten ingrijpen. Dat heeft negatieve gevolgen voor onszelf, maar ook voor ondernemers die dan hun deuren moeten sluiten. We moeten dit met elkaar doen.’'


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.