Studio86
Advertorial Overige

Acht tips voor een goede LinkedIn foto

Een goede LinkedIn profielfoto is tegenwoordig ontzettend belangrijk voor jouw (online) reputatie. Dit is namelijk het eerste wat een werkgever of klant ziet op LinkedIn of andere social media. En natuurlijk wil je dan wel een goede (eerste) indruk maken. Wil je zelf een goede LinkedIn foto maken met je telefoon? Nikki Hoff van Studio86 geeft je hier graag tips voor!

Tip 1

Zoek een rustige achtergrond. Je kan ervoor kiezen dat de achtergrond onscherp is zodat de focus naar jouw gezicht gaat. De meeste telefoons hebben tegenwoordig een portretfunctie waarmee de achtergrond onscherp wordt.

Tip 2

Zorg ervoor dat er een egale belichting is op de plek die jij hebt uitgekozen. Sta jij volop in de zon, dan kan het zijn dat er onflatteuze schaduwen in jouw gezicht ontstaan. Tegen de zon in fotograferen geeft een egale belichting én creëert een mooie gloed over je haar.

Tip 3

Match de kleur van jouw kleding met de gekozen achtergrond.

Tip 4

Sta rechtop en draai je lichaam een beetje schuin. Dit is vaak mooier dan wanneer jouw lichaam frontaal in beeld is. Kijk zelf even of je links- of rechtsom het beste overkomt. Probeer je gezicht wel richting de camera te houden.

Tip 5

Leun een beetje naar de camera toe, omdat als je naar achter leunt je een onderkin kunt creëren. Houdt de camera op ooghoogte of iets hoger.

Tip 6

Maak jij een selfie, let er dan op om wel ín de camera te kijken en niet naar jezelf ;-)

Tip 7

Smile! Het belangrijkste is dat jij overkomt zoals jij bent. Lach je veel, laat dan vooral die mooie lach zien (niet té overdreven). Ben jij juist meer ingetogen? Laat dan een mooie glimlach zien.

Lach jij liever helemaal niet? Probeer dan tóch een toegankelijke uitstraling te creëren, zodat jouw potentiële klant of werkgever een goed gevoel krijgt bij het zien van jouw foto.

Tip 8

Een close up foto van jouw gezicht en schouders is het meest duidelijk voor een LinkedIn foto. Maak je een foto waar je helemaal op staat, dan is jouw uitstraling lastiger te zien.

Vind je het lastig om zelf een foto te maken, of heb je hier gewoon geen zin in en laat je je liever door een professional fotograferen? Natuurlijk ben je dan van harte welkom in de fotostudio.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.