Josh Walet

Achtervolging met snelheden boven de 200 km/u, politie zoekt witte Audi RS5

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie de achtervolging ingezet op een witte Audi RS5. Hierbij werden zelfs snelheden van boven de 200 km/u aangetikt. Uiteindelijk verloor de politie de Audi uit het zicht.

De Audi kwam vanaf de N207 bij Alphen aan den Rijn. De bestuurder draaide vervolgens de N231 op. Bij het zien van de politie ging de Audi er echter met hoge snelheid vandoor. Hij reed door Aarlanderveen richting Nieuwkoop. Bij de eerste rotonde in Nieuwkoop keerde het voertuig. Vervolgens ging hij, opnieuw met hoge snelheid, weer terug naar Aarlanderveen.

Via de N207 reed de Audi via de Zegerbaan naar Rijnsaterwoude. “Ondanks snelheden van ruim boven de 200 km/u konden wij het voertuig in het zicht houden”, laat de politie weten. Zo wisten de agenten de Audi te volgen richting de rotonde Vriezeplein. Daar sloeg de bestuurder vervolgens rechtsaf richting Langeraar, de Vriezeweg op. “De bestuurder was kennelijk niet heel erg overtuigd van zijn eigen rijkunsten, want hier konden wij aardig inlopen”, aldus de politie.

Voor de Kattebrug in Nieuwveen sloeg de Audi rechtsaf de Westkanaalweg op. Vervolgens ging hij linksaf de Schilkerweg op. “Uiteindelijk zijn wij de Audi uit het zicht verloren op de N231, waar hij bij de rotonde óf richting Vrouwenakker, de Hoef óf naar Zevenhoven is gereden. Gezien de route die de Audi heeft gereden vermoeden wij dat hij hier plaatselijk bekend is.”

UPDATE 16:27 uur
Een oplettende volger van de Facebookpagina van Politie Kaag en Braassem trof dinsdagochtend een witte Audi RS5 aan op de Kade in Zevenhoven. De melder informeerde de politie hierover. Wat bleek? De auto was voorzien van gestolen buitenlandse kentekenplaten. De auto zelf was eerder deze maand nog gestolen in Diessen, Noord Brabant. De auto is voor sporenonderzoek veiliggesteld en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.