Achtjarige Marcus wint werkstukkenwedstrijd Universiteit Leiden

Marcus Langelaar (8) uit Alphen aan den Rijn heeft de prijs ‘Beste Werkstuk’ gewonnen bij het Wetenschapscongres Junior van de Universiteit Leiden.

De leerling uit groep 4 van de Rehobothschool viel in de prijzen met zijn werkstuk ‘Kind in de oorlog’. Marcus las hiervoor diverse kinderboeken en interviewde drie 80-plussers over hun ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiermee was hij een van de twee winnaars die gekozen werden uit de 85 werkstukken die waren ingestuurd.

Voor het vijfde jaar werd het Wetenschapscongres junior georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Leiden. Maar door de coronacrisis verliep dit anders dan andere jaren. Kinderen konden nog wel vragen stellen tijdens de klassenbezoeken, wat vlak voor de coronacrisis plaatsvond. Maar daarna moesten de kinderen alles thuis afronden, van het veranderen van hun onderzoeksopzet tot het schrijven van hun werkstuk.

Ook een feestelijke afsluiting was niet mogelijk. Normaliter wordt de prijs namelijk uitgereikt tijdens een speciaal kindercollege op de universiteit, maar vanwege het coronavirus vond de uitreiking dit jaar plaats in de klassen. Marcus en Maitreyi wonnen de prijzen voor beste werkstuk. Alle leerlingen ontvangen een vaantje voor hun knappe prestatie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 11:49

Nieuwe partners ondersteuning

Inwoners die ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden, kunnen daarvoor hulp krijgen, denk aan mensen met psychische problematiek, een beperking of chronische ziekte.

Politie gisteren 16:37

Bericht over beroving via Burgernet verspreid

Vrijdagmiddag 23 juli is er via Burgernet een bericht verspreid over een beroving in de omgeving van de Paradijslaan/Castellumstraat in Alphen. Naar de verdachten wordt gezocht.

Advertorial Kinderen gisteren 15:39

Tips voor het versterken van een groeimindset bij kinderen - De Praktijk4Kids helpt

‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’ is een welbekende quote van Pippi Langkous. Hoewel dit geen garantie geeft voor succes of groei, geeft deze mindset je wel geloof om nieuwe dingen te gaan leren. Bij De Praktijk4Kids worden veel kinderen geholpen met het ontwikkelen van een groeimindset. In deze blog lees je wat dit is en wat De Praktijk4Kids, maar ook jijzelf, hierbij voor het kind kunt betekenen.