Achtjarige Marcus wint werkstukkenwedstrijd Universiteit Leiden

Marcus Langelaar (8) uit Alphen aan den Rijn heeft de prijs ‘Beste Werkstuk’ gewonnen bij het Wetenschapscongres Junior van de Universiteit Leiden.

De leerling uit groep 4 van de Rehobothschool viel in de prijzen met zijn werkstuk ‘Kind in de oorlog’. Marcus las hiervoor diverse kinderboeken en interviewde drie 80-plussers over hun ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiermee was hij een van de twee winnaars die gekozen werden uit de 85 werkstukken die waren ingestuurd.

Voor het vijfde jaar werd het Wetenschapscongres junior georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Leiden. Maar door de coronacrisis verliep dit anders dan andere jaren. Kinderen konden nog wel vragen stellen tijdens de klassenbezoeken, wat vlak voor de coronacrisis plaatsvond. Maar daarna moesten de kinderen alles thuis afronden, van het veranderen van hun onderzoeksopzet tot het schrijven van hun werkstuk.

Ook een feestelijke afsluiting was niet mogelijk. Normaliter wordt de prijs namelijk uitgereikt tijdens een speciaal kindercollege op de universiteit, maar vanwege het coronavirus vond de uitreiking dit jaar plaats in de klassen. Marcus en Maitreyi wonnen de prijzen voor beste werkstuk. Alle leerlingen ontvangen een vaantje voor hun knappe prestatie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.