Algemeen

Achttien maanden geëist voor relatie met leerlinge

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, geëist tegen een voormalig biologieleraar van het CSG Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn. De destijds 27-jarige man had een relatie met een toenmalige leerling van 15 jaar van de middelbare school.

De inmiddels 29-jarige verdachte uit Almere was een invaldocent op de school. De relatie tussen hem en het meisje kwam aan het licht toen de man haar thuisgebracht. Ondanks dat het meisje de relatie ontkende, kwam haar vader er achter dat ze al 2,5 maand een relatie had met de docent. De verdachte ontkent seks gehad te hebben met het meisje, hoewel het meisje dat wel heeft verklaard bij de politie.

Het OM stelt dat de verdachte misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen van het meisje, ondanks dat de twee stellen dat ze verliefd op elkaar waren. De rechtbank doet later deze maand uitspraak in de zaak.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.