De overhandiging van een bedrag door twee actieleden aan de Voedselbank

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.

Reis naar Ecuador

Het afgelopen jaar heeft de actiegroep zich intensief ingezet voor diverse acties en fondsenwervingen. Deze opbrengsten zullen worden gebruikt voor een bijzondere reis naar Ecuador. Gedurende drie weken zullen zij, samen met vierentwintig andere jongeren, de handen uit de mouwen steken in een eco-toeristisch centrum. Dit centrum, gelegen in het lokale dorp Guayama Grande, zal worden uitgebreid met een informatiegebouw, een hostel en een giftshop. Deze uitbreiding biedt niet alleen nieuwe kansen voor het toerisme, maar vormt ook een bron van inkomsten voor de lokale bewoners, waardoor zij een beter leven kunnen opbouwen.

World Servants

Dit inspirerende project is geïnitieerd door de organisatie World Servants, die jaarlijks verschillende projecten organiseert in Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Nederland. Jaarlijks gaan ongeveer 700 jongeren tijdens de zomervakantie op pad naar deze landen om actief bij te dragen aan de opbouw van gemeenschappen en het creëren van verandering.

Wil je meer weten over de actiegroep en de organisatie World Servants? Bezoek dan de volgende websites:

- Website World Servants
- Website van de actiegroep

Op onderstaande foto zie je de gehele groep waarmee ze naar Ecuador gaan.

WhatsApp Image 2024-04-21 at 14.29.09 (1).jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.