ActiVite
Advertorial Oekraine

ActiVite lanceert online veiling voor Oekraïne

Het is al een aantal weken geleden dat de oorlog in Oekraïne is begonnen. ActiVite wil de slachtoffers graag helpen. De zorgorganisatie heeft een online veiling op poten gezet met producten en diensten van medewerkers en leveranciers. Iedereen kan bieden om de ouderenzorg in Oekraïne te steunen.

Op de veiling kan iedereen bieden op uiteenlopende items, van een VIP-ontvangst bij een basketbalwedstrijd tot een driedaags arrangement in zorghotel de Kim. De veiling staat twee maanden online, waarna de opbrengst volledig wordt overgemaakt aan twee goede doelen.

De doelen hebben - hoe kan het ook anders - relatie met de zorg. Het eerste doel, Artsenhulp aan Oekraïne, voorziet artsen en verpleegkundigen in Oekraïne van materialen en advies. Het tweede doel, Huis der Nabijheid, voorziet in kleinschalige verpleeghuiszorg en thuiszorg in Oekraïne.

Veel medewerkers van ActiVite zijn betrokken bij de actie. Zo worden in de verpleeghuizen speciale edities van de bingo georganiseerd, verzamelen collega’s op de steunpunten overgebleven medische hulpmiddelen en wordt er op de locaties voor mensen met dementie gebak voor een speciale prijs verkocht.

Bieden voor Oekraïne kan via ActiVite.nl/veiling.
Meer informatie over de actie vind je op
ActiVite.nl/activite-in-actie-voor-oekraine.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”

Advertorial Overige vandaag 10:55

Senioren colleges in het buurthuis AquaRijn

De komende twee maanden organiseert Buurthuis AquaRijn voor het eerst senioren colleges in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op woensdag 18 mei van 19:30 tot 20:30 uur zal het eerste college plaatsvinden: De inzet van slimme technologie bij rampenbestrijding. Toegang is gratis.