ActiVite

ActiVite Rijnzate krijgt eerste SmartWall voor ouderen

Deze week is in verpleeghuis Rijnzate in Alphen een SmartWall geïnstalleerd. Deze interactieve spelmuur maakt bewegen voor bewoners toegankelijker en leuker.

Een SmartWall werkt met een app en een beamer, waarbij de beamer animaties op de spelmuur projecteert. In de beamer zit een camera, die bewegingen registreert. Als er contact is met de muur, zet het spel dat om tot scores of verandert het de opdracht. Met een bal of foamstok spelen de bewoners zo beweeg-, geheugen-, taal- en denkspellen, compleet met licht- en geluidseffecten. De spelletjes of oefeningen bestaan uit meerdere levels en de snelheid en moeilijkheidsgraad kunnen worden aangepast.

Met de SmartWall kunnen de bewoners van Rijnzate bewegen en spelletjes doen, bijvoorbeeld met een begeleider of mantelzorger. “Onderzoeken tonen aan dat beweeggames, zoals die op de SmartWall, het valrisico verlagen en het algehele welzijn van ouderen verhogen. Daarbij motiveert het interactieve en visuele van de spellen hen om aan de slag te gaan. De SmartWall wordt in het onderwijs al regelmatig ingezet, maar in de zorg nog nauwelijks. Dankzij de samenwerking tussen ActiVite en Vegro is Rijnzate nu het eerste verpleeghuis in Nederland met een eigen SmartWall.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.