Alphens EV
Politiek

Adviesraad nieuwe stijl vervangt cliënten- en inwonersadviesraad

Over het Sociaal Domein laat de gemeente Alphen aan den Rijn zich adviseren door de Cliëntenraad en door de Inwoners adviesraad. Dat gaat veranderen. Vijf jaar na de invoering van het Sociaal Domein komt er één nieuwe adviesraad.

De nieuwe adviesraad zal net als de oude adviesraden gevraagd en ongevraagd adviezen geven aan het college van burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraad. Voorheen ging het om het implementeren van het Sociaal Domein. "We zitten nu in de uitvoerende fase", zegt wethouder Han de Jager. "Er is nu meer behoefte aan kennis van buiten. Ook moet de adviesraad beter aansluiten bij bestaande netwerken in de dorpen en wijken."

De adviesraad nieuwe stijl is uitgedacht door Pieter Hilhorst, die vaker met dit bijltje heeft gehakt in de afgelopen jaren. Daarvoor heeft Hilhorst gesproken met de huidige adviesraden en met een aantal betrokken gemeenteraadsleden.Om tot oprichting van de Adviesraad Sociaal Domein te komen, moet een verordening worden aangepast. Daarom ligt het voorstel tot en met 23 september ter inzage en kan iedereen een zienswijze indienen.

De Adviesraad Sociaal Domein zal bestaan uit elf mensen. Dat zijn niet altijd dezelfde mensen en zij zitten ook niet voor hele lange termijnen. Er is een vaste kern en deze wordt aangevuld met deskundigen of actieve inwoners. Wie dat zijn, is afhankelijk van het te bespreken onderwerp.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.