Alphens EV

Adviesraad nieuwe stijl vervangt cliënten- en inwonersadviesraad

Over het Sociaal Domein laat de gemeente Alphen aan den Rijn zich adviseren door de Cliëntenraad en door de Inwoners adviesraad. Dat gaat veranderen. Vijf jaar na de invoering van het Sociaal Domein komt er één nieuwe adviesraad.

De nieuwe adviesraad zal net als de oude adviesraden gevraagd en ongevraagd adviezen geven aan het college van burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraad. Voorheen ging het om het implementeren van het Sociaal Domein. "We zitten nu in de uitvoerende fase", zegt wethouder Han de Jager. "Er is nu meer behoefte aan kennis van buiten. Ook moet de adviesraad beter aansluiten bij bestaande netwerken in de dorpen en wijken."

De adviesraad nieuwe stijl is uitgedacht door Pieter Hilhorst, die vaker met dit bijltje heeft gehakt in de afgelopen jaren. Daarvoor heeft Hilhorst gesproken met de huidige adviesraden en met een aantal betrokken gemeenteraadsleden.Om tot oprichting van de Adviesraad Sociaal Domein te komen, moet een verordening worden aangepast. Daarom ligt het voorstel tot en met 23 september ter inzage en kan iedereen een zienswijze indienen.

De Adviesraad Sociaal Domein zal bestaan uit elf mensen. Dat zijn niet altijd dezelfde mensen en zij zitten ook niet voor hele lange termijnen. Er is een vaste kern en deze wordt aangevuld met deskundigen of actieve inwoners. Wie dat zijn, is afhankelijk van het te bespreken onderwerp.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 12:28

Vrede

"Zullen we vandaag een kerstboom kopen?" Het zijn van die vragen waarbij ik van te voren weet: wat ik ook antwoord, ergens vandaag loop ik bij de Bosrand. Hoe ik ook protesteer, welk excuus ik ook verzin, welke dringende taken er ook op me wachten, ik ga het niet winnen. Gek genoeg werkt het andersom nooit als ik vraag: "zullen we vandaag bij Alphia gaan kijken?"

Gemeente vandaag 11:59

Pad 'Rondje Plas' helemaal verbreed

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat het pad rondom de Zegerplas verbreden. Na de werkzaamheden zal het pad 3,5 meter breed zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.