Advocaat kijkt naar rol van ouders Tristan van der Vlis

Advocaat Richard Korver bekijkt de mogelijkheid om de ouders van Ridderhof schutter Tristan van der Vlis voor de rechter te krijgen. Hij komt binnenkort met een advies aan nabestaanden en slachtoffers.

Nabestaanden en slachtoffers van het schietdrama in de Ridderhof zijn al jaren aan het procederen tegen de politie. De politie had volgens hen nooit een wapenvergunning af mogen geven aan Van der Vlis vanwege zijn psychische problemen. Dit jaar oordeelde de Haagse rechtbank dat de politie niet aansprakelijk te stellen is voor de schade van de gedupeerden, maar wel fouten heeft gemaakt. De agenten hadden niet kunnen weten dat Van der Vlis deze daad zou plegen.

Korver is door advocaat Orlando Kadir, de Alphense jurist die een deel van de gedupeerden van het schietdrama bij staat, gevraagd om met een strafrechtelijke bril naar de zaak te kijken. Korver onderzoekt of de aansprakelijk gestelden een onrechtmatige daad hebben gepleegd. Ook kijkt hij naar de rol van de politie, hulpverleners en de ouders van Van der Vlis. Volgens Korver kreeg Van der Vlis met de zegen van zijn ouders vijf wapens legaal van de politie, met die wapens is er geschoten in de Ridderhof.

Op dit moment is Korver druk bezig met onderzoek. Hij kan nog niet zeggen hoe groot de kans is dat het tot een strafzaak gaat komen. Hij probeert dit jaar nog een advies uit te brengen aan de nabestaanden en slachtoffers. Of hij bij een eventuele strafzaak gaat helpen kan hij nog niet zeggen. 

Bron: AD


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.