Advocaat kijkt naar rol van ouders Tristan van der Vlis

Advocaat Richard Korver bekijkt de mogelijkheid om de ouders van Ridderhof schutter Tristan van der Vlis voor de rechter te krijgen. Hij komt binnenkort met een advies aan nabestaanden en slachtoffers.

Nabestaanden en slachtoffers van het schietdrama in de Ridderhof zijn al jaren aan het procederen tegen de politie. De politie had volgens hen nooit een wapenvergunning af mogen geven aan Van der Vlis vanwege zijn psychische problemen. Dit jaar oordeelde de Haagse rechtbank dat de politie niet aansprakelijk te stellen is voor de schade van de gedupeerden, maar wel fouten heeft gemaakt. De agenten hadden niet kunnen weten dat Van der Vlis deze daad zou plegen.

Korver is door advocaat Orlando Kadir, de Alphense jurist die een deel van de gedupeerden van het schietdrama bij staat, gevraagd om met een strafrechtelijke bril naar de zaak te kijken. Korver onderzoekt of de aansprakelijk gestelden een onrechtmatige daad hebben gepleegd. Ook kijkt hij naar de rol van de politie, hulpverleners en de ouders van Van der Vlis. Volgens Korver kreeg Van der Vlis met de zegen van zijn ouders vijf wapens legaal van de politie, met die wapens is er geschoten in de Ridderhof.

Op dit moment is Korver druk bezig met onderzoek. Hij kan nog niet zeggen hoe groot de kans is dat het tot een strafzaak gaat komen. Hij probeert dit jaar nog een advies uit te brengen aan de nabestaanden en slachtoffers. Of hij bij een eventuele strafzaak gaat helpen kan hij nog niet zeggen. 

Bron: AD


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.