InTeylingen

Afgelopen week minder nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Alphen

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn is afgelopen week toegenomen met 372 besmettingen. Ten opzichte van de week ervoor, toen er 520 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld, is dit wel een daling. Ook het aantal ziekenhuisopnamen is gedaald.

Waar GGD Hollands Midden in week 51 600 besmettingen meldde, waren dit er in week 52 520. In week 53 daalde het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze gemeente opnieuw en werden er in totaal 372 besmettingen gemeld. Het aantal afgenomen coronatests in de teststraten lag lager dan de week ervoor. Er werden zo'n 400 minder testen afgenomen. Afgelopen week zijn er 5 inwoners uit Alphen in het ziekenhuis opgenomen. Die week ervoor waren dat er 10. Helaas zijn er ook afgelopen week 4 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Laat je testen

GGD Hollands Midden uitte afgelopen week zorgen over dat mensen met klachten toch bij elkaar op bezoek gaan en soms zelfs gaan werken. Dit is gebleken uit hun bron- en contactonderzoeken en de gedragsonderzoeken. “We houden, samen met onze collega’s in de zorg, ons hart vast: heeft het virus met kerst de kans gekregen om zich verder te verspreiden en wat betekent dit voor de jaarwisseling?”

Daarom adviseert GGD Hollands Midden dringend om je te laten testen als je klachten hebt. Denk hierbij aan klachten zoals bijvoorbeeld een loopneus of een kuchje. Ga in dat geval ook niet op bezoek bij anderen en ontvang ook geen bezoek, zo luidt het advies. “Zorg dat je een ander niet besmet. Iedereen wil 2021 goed beginnen, jij toch ook?”

Het is niet mogelijk om je te laten testen als je geen klachten hebt. GGD Hollands Midden adviseert je wel om je te laten testen als je contact hebt gehad met een besmet persoon. Je wordt dan uitgenodigd door de GGD om je na vijf dagen na het contact te laten testen, of je krijgt een melding van de CoronaMelder app. 

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.