InTeylingen

Afgelopen week minder nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Alphen

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn is afgelopen week toegenomen met 372 besmettingen. Ten opzichte van de week ervoor, toen er 520 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld, is dit wel een daling. Ook het aantal ziekenhuisopnamen is gedaald.

Waar GGD Hollands Midden in week 51 600 besmettingen meldde, waren dit er in week 52 520. In week 53 daalde het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze gemeente opnieuw en werden er in totaal 372 besmettingen gemeld. Het aantal afgenomen coronatests in de teststraten lag lager dan de week ervoor. Er werden zo'n 400 minder testen afgenomen. Afgelopen week zijn er 5 inwoners uit Alphen in het ziekenhuis opgenomen. Die week ervoor waren dat er 10. Helaas zijn er ook afgelopen week 4 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Laat je testen

GGD Hollands Midden uitte afgelopen week zorgen over dat mensen met klachten toch bij elkaar op bezoek gaan en soms zelfs gaan werken. Dit is gebleken uit hun bron- en contactonderzoeken en de gedragsonderzoeken. “We houden, samen met onze collega’s in de zorg, ons hart vast: heeft het virus met kerst de kans gekregen om zich verder te verspreiden en wat betekent dit voor de jaarwisseling?”

Daarom adviseert GGD Hollands Midden dringend om je te laten testen als je klachten hebt. Denk hierbij aan klachten zoals bijvoorbeeld een loopneus of een kuchje. Ga in dat geval ook niet op bezoek bij anderen en ontvang ook geen bezoek, zo luidt het advies. “Zorg dat je een ander niet besmet. Iedereen wil 2021 goed beginnen, jij toch ook?”

Het is niet mogelijk om je te laten testen als je geen klachten hebt. GGD Hollands Midden adviseert je wel om je te laten testen als je contact hebt gehad met een besmet persoon. Je wordt dan uitgenodigd door de GGD om je na vijf dagen na het contact te laten testen, of je krijgt een melding van de CoronaMelder app. 

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.