Josh Walet

Afgelopen weekend meerdere gevallen van bestuurders onder invloed

Afgelopen weekend was de politie weer veel op de weg te vinden. Daar voerden ze verschillende controles uit en troffen ze meerdere bestuurders aan die met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

“Op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn reden collega’s achter een auto die minstens 85 kilometer per uur reed waar 50 kilometer per uur was toegestaan”, begint de politie. De 44-jarige bestuurder heeft hiervoor een bekeuring gekregen. “Tijdens de controle bleek de bestuurder ook onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau blies hij 530 ug/l.”

Ook op de N11 reed iemand met wat glazen te veel op. “Op N11 reed een voertuig zo slingerend dat we meerdere keren werden gebeld door andere automobilisten over het zijn gedrag De bestuurder hebben we uiteindelijk bij de afrit Hazerswoude-Rijndijk gecontroleerd”, zo laat de politie weten. De bestuurder blies 710 ug/l.

Ook op onder andere op de Willem de Zwijgerlaan, Pieter Doelmanstraat, Koningin Julianabrug, President Kennedylaan en de Kerkstraat in Alphen aan den Rijn zijn diverse voertuigen gecontroleerd waarvan ook de bestuurders onder invloed van alcohol reden. “930 ug/l was de hoogste uitslag die geblazen werd”, aldus de politie.

Toegestane hoeveelheid

Rijden met alcohol op is toegestaan, maar tot een bepaalde hoeveelheid. Beginnende bestuurders mogen ongeveer één glas alcohol consumeren voor het besturen van een auto. Dat is 88 ug/l. Ervaren bestuurders, mogen ongeveer twee glazen alcohol consumeren voor het rijden. Dat is 220 ug/l.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Romeinen gisteren 14:22

Romein Erik de Wagt Ridder in Orde van de Ster van Italiƫ

Alphenaar Erik de Wagt is benoemd tot Ridder in de Orde van de Ster van Italië in het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam. De voordracht én de uitreiking is gedaan door de Italiaanse ambassadeur. De Wagt zet zich al jaren in voor publieksgerichte activiteiten als Romeins herbelever in Nederland en in Italië.

Wonen en bouwen gisteren 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 13 apr. 2024 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek 13 apr. 2024 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek 13 apr. 2024 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.