Josh Walet

Afgelopen weekend meerdere gevallen van bestuurders onder invloed

Afgelopen weekend was de politie weer veel op de weg te vinden. Daar voerden ze verschillende controles uit en troffen ze meerdere bestuurders aan die met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

“Op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn reden collega’s achter een auto die minstens 85 kilometer per uur reed waar 50 kilometer per uur was toegestaan”, begint de politie. De 44-jarige bestuurder heeft hiervoor een bekeuring gekregen. “Tijdens de controle bleek de bestuurder ook onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau blies hij 530 ug/l.”

Ook op de N11 reed iemand met wat glazen te veel op. “Op N11 reed een voertuig zo slingerend dat we meerdere keren werden gebeld door andere automobilisten over het zijn gedrag De bestuurder hebben we uiteindelijk bij de afrit Hazerswoude-Rijndijk gecontroleerd”, zo laat de politie weten. De bestuurder blies 710 ug/l.

Ook op onder andere op de Willem de Zwijgerlaan, Pieter Doelmanstraat, Koningin Julianabrug, President Kennedylaan en de Kerkstraat in Alphen aan den Rijn zijn diverse voertuigen gecontroleerd waarvan ook de bestuurders onder invloed van alcohol reden. “930 ug/l was de hoogste uitslag die geblazen werd”, aldus de politie.

Toegestane hoeveelheid

Rijden met alcohol op is toegestaan, maar tot een bepaalde hoeveelheid. Beginnende bestuurders mogen ongeveer één glas alcohol consumeren voor het besturen van een auto. Dat is 88 ug/l. Ervaren bestuurders, mogen ongeveer twee glazen alcohol consumeren voor het rijden. Dat is 220 ug/l.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.