Afgesloten hefbrug Boskoop hindert intocht van Sinterklaas in Alphen

De hefbrug in Boskoop is vanwege de veiligheid afgesloten. De afsluiting vormt helaas wel een grote hindernis voor de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Alphen aan den Rijn.

Het probleem is dat de Pakjesboot waarmee Sinterklaas met de Pieten aankomt in Alphen aan den Rijn vanaf Gouda komt gevaren. Dit betekent dat zij via Boskoop komen en normaal gesproken onder de nu afgesloten brug door varen. De vrijwilligers van Sint in Alphen, die Sint en Pieten helpen bij de intocht in Alphen aan den Rijn, krabben zich om deze reden al weken achter de oren. Ze beraden zich over de vraag: 'hoe gaan de Sint en Pieten in Alphen komen?’.

"Er werd eerst vanuit gegaan dat de brug wel weer op tijd open zou gaan, maar dat blijkt ijdele hoop. Een zoektocht naar een andere vaarroute voor de Pakjesboot leverde ook niets op. Er worden momenteel diverse mogelijkheden bekeken om Sint en Pieten op zaterdag 16 november aan te laten komen op het Rijnplein. Het is een lastige taak, maar zoals altijd zal de Sint wel met een oplossing komen", laat de organisatie weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.