Archieeffoto / Josh Walet

Afronding fase 2: voorlopige openstelling van straten 'Rooie Dorp' bekend

Al langere tijd wordt de Alphense wijk het ‘Rooie Dorp’ gerenoveerd. Omdat de nieuwbouwwerkzaamheden van de tweede fase in afronding zijn, maakt Heijmans een voorlopige planning voor de openstelling van de straten bekend.

“Het eerste gedeelte van de Brittenruststraat – tussen de Karel Doormanstraat en de Hugo de Grootstraat – is deze week al opengesteld”, begint Heijmans. Daarmee zijn dertien parkeerplaatsen aan de wijk teruggegeven. Daarnaast zijn Kinderdagverblijf Junis en de koopwoningen in de Brittenruststraat weer bereikbaar via de straat.

“Naarmate het werk vordert stellen we de straten steeds verder open. Het is lastig om hier een exacte planning van te delen”, aldus Heijmans. Wel maken ze een voorlopige planning bekend: 

  • Uiterlijk 13 oktober 2023: Blok 2.2 (Brittenruststraat 27 t/m 49A) en Blok 2.6 (Brittenruststraat 24 t/m 36) 
  • Uiterlijk 20 oktober 2023: Blok 2.3 (Goeman Borgesiusstraat 1 t/m 19)
  • Uiterlijk 10 november 2023: Blok 2.5 (Hugo de Grootstraat 53 t/m 69)
  • Uiterlijk 24 november 2023: Blok 2.4 (Jan Nieuwenhuijzenstraat 25 t/m 41), Blok 2.9 (Hugo de Grootstraat 39 t/m 51) en Blok 2.8 (Hugo de Grootstraat 96 en 98)
  • Uiterlijk 1 december 2023: Blok 2.7 (Jan Nieuwenhuijzenstraat 28 t/m 32)

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.