Archieeffoto / Josh Walet

Afronding fase 2: voorlopige openstelling van straten 'Rooie Dorp' bekend

Al langere tijd wordt de Alphense wijk het ‘Rooie Dorp’ gerenoveerd. Omdat de nieuwbouwwerkzaamheden van de tweede fase in afronding zijn, maakt Heijmans een voorlopige planning voor de openstelling van de straten bekend.

“Het eerste gedeelte van de Brittenruststraat – tussen de Karel Doormanstraat en de Hugo de Grootstraat – is deze week al opengesteld”, begint Heijmans. Daarmee zijn dertien parkeerplaatsen aan de wijk teruggegeven. Daarnaast zijn Kinderdagverblijf Junis en de koopwoningen in de Brittenruststraat weer bereikbaar via de straat.

“Naarmate het werk vordert stellen we de straten steeds verder open. Het is lastig om hier een exacte planning van te delen”, aldus Heijmans. Wel maken ze een voorlopige planning bekend: 

  • Uiterlijk 13 oktober 2023: Blok 2.2 (Brittenruststraat 27 t/m 49A) en Blok 2.6 (Brittenruststraat 24 t/m 36) 
  • Uiterlijk 20 oktober 2023: Blok 2.3 (Goeman Borgesiusstraat 1 t/m 19)
  • Uiterlijk 10 november 2023: Blok 2.5 (Hugo de Grootstraat 53 t/m 69)
  • Uiterlijk 24 november 2023: Blok 2.4 (Jan Nieuwenhuijzenstraat 25 t/m 41), Blok 2.9 (Hugo de Grootstraat 39 t/m 51) en Blok 2.8 (Hugo de Grootstraat 96 en 98)
  • Uiterlijk 1 december 2023: Blok 2.7 (Jan Nieuwenhuijzenstraat 28 t/m 32)

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.