Josh Walet

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

“Vanwege de vele regenval de afgelopen twee weken moeten er nog een aantal werkzaamheden uitgevoerd worden”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Naar verwachting zal het bos vrijdag 31 maart opengaan voor bezoekers.

Daarna worden werkzaamheden als het zaaien van bloemmengsel, het plaatsen van ecoleum/multifunctioneel bijenhotel, en het plaatsen van houten beelden uitgevoerd. “Deze werkzaamheden worden afgerond in april/mei. Tijdens deze werkzaamheden blijft het bos toegankelijk”, aldus de woordvoerder van Gemeente Alphen aan den Rijn.

Klimaatbos

Het Klimaatbos moet ruimte bieden voor ontspanning, zorgen voor biodiversiteit en moet klimaatverandering tegengaan. Er zullen uiteindelijk minimaal 500 bomen geplaatst worden. Eén daarvan werd geplaatst door minister Rob Jetten. Op 1 maart werd een deel van het Alphense Klimaatbos al toegankelijk voor bezoekers. Naar verwachting zal het hele bos op 31 maart opengaan. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.