Ingezonden

Afsluiting eerste initiatief Vriendenloop: voldoende geld opgehaald voor Arie-Jan Lommers

Afgelopen zaterdag, op de dag dat de Vriendenloop eigenlijk plaats zou vinden in Museumpark Archeon, vond de trekking van de loterij plaats. Er werd genoeg geld opgehaald voor Arie-Jan Lommers. Ook werd er gelijk een nieuwe actie aangekondigd.

Op zaterdag 25 september zou de Vriendenloop plaatsvinden in Archeon. Dit evenement is een initiatief van de Stichting Vrienden van Dichtbij en Alphen a/d Run. De opbrengst van dit evenement zou verdeeld worden over een aantal lokale goede doelen. Helaas bleek het, vanwege de maatregelen rond het coronavirus, niet mogelijk om het evenement doorgang te laten vinden. Natuurlijk betreurde de organisatie dit, mede omdat de gekozen doelen een mooie bijdrage verdienen.

In het kader van ‘belofte maakt schuld’. is de stichting met andere initiatieven aan de slag gegaan en op zaterdag 25 september vond de afsluiting van dit eerste initiatief plaats in Bistrobar t’ Leeuwtje in Noorden. Middels een loterij is er voldoende geld opgehaald om het eerste doel te steunen en met trots deelt de stichting mede dat Arie-Jan Lommers een aangepast bed zal krijgen. Arie-Jan heeft een dwarslaesie opgelopen bij een verkeersongeval en heeft dit bed nodig om weer bij zijn gezin te kunnen leven.

Nieuwe actie

Na de trekking was het direct tijd voor de kickoff van een nieuwe actie. In november zal er gestart worden met de verkoop van banketletters en de opbrengst daarvan zal gebruikt worden voor een nieuw doel.

In samenwerking met de Mentelity Foundation zal de 7-jarige Lizzie van der Bas uit Boskoop geholpen worden in het proces tot het verkrijgen van een speciale beenprothese waarmee zij zich volwaardiger kan ontwikkelen en zo letterlijk en figuurlijk grotere stappen kan maken in haar leven. Na de trekking ontving Lizzy de eerste banketletter. Naast deze actie zet de stichting ook in op de actie ‘Koop een stoel voor het goede doel’. Op deze wijze hoopt de stichting op korte termijn voldoende geld op te halen om de prothese voor Lizzie te kunnen bekostigen.

Gelijktijdig zal er ook aandacht zijn voor het derde doel dat op het programma staat. De vrijwilligers en bezoekers van het SamenHuis in Alphen a/d Rijn zullen getrakteerd worden op een gezellige en verbindende dag.

In overleg met Archeon heeft de stichting besloten om de Vriendenloop te verplaatsen naar zaterdag 14 mei 2022.

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina van de Stichting Vrienden van Dichtbij en op de websites www.vriendenvandichtbij.nl, www.mentelityfoundation.org en www.samenhuis.org.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.