Josh Walet

Aftrap van 2024 met eerste Parkrun in Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 6 januari om 09:00 uur is de allereerste Parkrun van het jaar. Dit wereldwijde, gratis loopevenement, biedt wekelijks een gemeenschapsgerichte 5 km-loop voor zowel hardlopers als wandelaars.

De Parkrun staat bekend om zijn gratis, leuke en vriendelijke sfeer, waarbij lokale gemeenschappen samenkomen om gezamenlijk te sporten. Of je nu deelneemt als loper, jogger, renner, vrijwilliger, of simpelweg aan de zijlijn aanmoedigt, iedereen is welkom.

Naast het bevorderen van fysieke activiteit, is Parkrun toegewijd aan het beschermen en verbeteren van het welzijn van kwetsbare kinderen en volwassenen. Meer lezen? Klik hier voor de website van Parkrun.

Op zaterdag 6 januari worden Alphenaren aangemoedigd om hun sportschoenen aan te trekken, naar de Zegerplas te komen en deel te nemen aan dit inclusieve en gezonde startsein voor 2024.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.