pol_jonkman

Agenten en handhavers controleren op snelheid bij de Marketentster

Samen met Handhaving Alphen aan den Rijn heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden op de Marketentster in Alphen. Dit naar aanleiding van diverse klachten over te hard rijden in deze straat.

Vanwege de klachten die binnen waren gekomen, werd er samengewerkt tussen politie, burgers, handhaving en de gemeente om hier actie op te ondernemen. Diverse acties zijn in gang gezet, waaronder een snelheidscontrole.

Woensdag controleerden agenten samen met handhavers op de Marketentster. Dit deden zij ’s avonds, vanaf 19:30 uur. Er reden twintig auto’s door de straat, waarvan er drie te hard reden. De hoogste snelheid die werd gemeten was 52 km/u, waar een maximale snelheid van 30 km/u is toegestaan.

Bij deze snelheidscontrole zal het niet blijven. “Steekproefsgewijs zullen er meerdere snelheidscontroles georganiseerd gaan worden, op diverse tijdstippen en plekken in de wijk”, zegt Ronald Jonkman. “Ook op andere plaatsen wordt namelijk te hard gereden, waaronder nabij de kruising Amerpad, IJzerweg en Lauwers. Deze plekken krijgen ook de aandacht.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.