Ailany Ton

Ailany door naar halve finale van We Want More

De Alphense Ailany Ton (17) zong op vrijdag 26 juni de sterren van de hemel bij het zangprogramma We Want More. Alle leden van de vijfkoppige jury drukten op de knop, waardoor ze door mag naar de halve finale. “Het was echt overweldigend.”

De juryleden waren razend enthousiast over de jonge Alphense. Na het zingen van het nummer ‘Nobody’s Perfect’ van Jesse J bleek dat ook wel doordat Henk Poort, Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis en André Hazes allemaal op de knop hadden gedrukt. “Ik heb echt bizar veel reacties gehad”, glundert Ailany. “Niet alleen van familie en vrienden, maar ook van mensen die ik totaal niet kende. Het ontroerde me ook om te zien dat er zoveel mensen zijn die hun support uitte over de openheid over mijn mental problems. Mensen voelde zich gesteund en dat is zo mooi om te horen.”

Inmiddels wordt Ailany zelfs al herkend op straat. “Dat is niet alleen op straat in Alphen, maar ook in Leiden. Dan word ik aangesproken van, ‘ben jij niet dat meisje van dat zangprogramma?’. Er was zelfs een klein meisje die met me op de foto wilde, dat vond ik echt zo schattig”, lacht Ailany.

Een mooi doel

Waar veel kandidaten het geldbedrag van € 100.000 zouden gebruiken voor hun carrière of voor iets anders leuks, doet Ailany het voor een ander doel. “Als ik er met het geld vandoor ga, is dat allemaal bedoeld voor mijn zusje. Zij heeft cystische fibrose (CF), wat beter bekend staat als taaislijmziekte. Om langer in leven te blijven heeft zij een longtransplantatie nodig of hele goede medicatie. Met het geldbedrag kunnen we een nieuwe long voor haar kopen. Dat zou echt geweldig zijn.”

De halve finale

“Het was echt heel raar om mezelf terug te zien op televisie. De opnames waren al op 9 februari, dus ik kon me er niet heel veel van herinneren. Maar wat ik wel wist, is dat ik na mijn optreden het liefst nog een keer wilde, ik vond het zo leuk”, vertelt ze. “Het was daarnaast ook al opgenomen voor de uitbraak van het coronavirus en dat maakt het extra raar om te zien.” De halve finales zijn dan ook nog niet opgenomen. “Wanneer dit wordt opgenomen weet ik ook nog niet, dat is afwachten.”

Ailany vervolgt: “Ik weet wel dat ik dan voor de vijfkoppige vakjury en een jury van vijfentwintig man kom te staan. Hiervan worden uiteindelijk maar vier kandidaten uitgekozen, dus dat wordt echt heel spannend. De concurrentie is zo groot, iedereen die door is heeft zo’n goede prestatie neergezet. Maar ik hoop met heel mijn hart dat ik doorga, want ik gun het mijn zusje om nog langer van het leven te kunnen genieten.”

Benieuwd naar het optreden van Ailany? Het optreden kun je hieronder terugkijken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”