Ailany Ton

Ailany door naar halve finale van We Want More

De Alphense Ailany Ton (17) zong op vrijdag 26 juni de sterren van de hemel bij het zangprogramma We Want More. Alle leden van de vijfkoppige jury drukten op de knop, waardoor ze door mag naar de halve finale. “Het was echt overweldigend.”

De juryleden waren razend enthousiast over de jonge Alphense. Na het zingen van het nummer ‘Nobody’s Perfect’ van Jesse J bleek dat ook wel doordat Henk Poort, Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis en André Hazes allemaal op de knop hadden gedrukt. “Ik heb echt bizar veel reacties gehad”, glundert Ailany. “Niet alleen van familie en vrienden, maar ook van mensen die ik totaal niet kende. Het ontroerde me ook om te zien dat er zoveel mensen zijn die hun support uitte over de openheid over mijn mental problems. Mensen voelde zich gesteund en dat is zo mooi om te horen.”

Inmiddels wordt Ailany zelfs al herkend op straat. “Dat is niet alleen op straat in Alphen, maar ook in Leiden. Dan word ik aangesproken van, ‘ben jij niet dat meisje van dat zangprogramma?’. Er was zelfs een klein meisje die met me op de foto wilde, dat vond ik echt zo schattig”, lacht Ailany.

Een mooi doel

Waar veel kandidaten het geldbedrag van € 100.000 zouden gebruiken voor hun carrière of voor iets anders leuks, doet Ailany het voor een ander doel. “Als ik er met het geld vandoor ga, is dat allemaal bedoeld voor mijn zusje. Zij heeft cystische fibrose (CF), wat beter bekend staat als taaislijmziekte. Om langer in leven te blijven heeft zij een longtransplantatie nodig of hele goede medicatie. Met het geldbedrag kunnen we een nieuwe long voor haar kopen. Dat zou echt geweldig zijn.”

De halve finale

“Het was echt heel raar om mezelf terug te zien op televisie. De opnames waren al op 9 februari, dus ik kon me er niet heel veel van herinneren. Maar wat ik wel wist, is dat ik na mijn optreden het liefst nog een keer wilde, ik vond het zo leuk”, vertelt ze. “Het was daarnaast ook al opgenomen voor de uitbraak van het coronavirus en dat maakt het extra raar om te zien.” De halve finales zijn dan ook nog niet opgenomen. “Wanneer dit wordt opgenomen weet ik ook nog niet, dat is afwachten.”

Ailany vervolgt: “Ik weet wel dat ik dan voor de vijfkoppige vakjury en een jury van vijfentwintig man kom te staan. Hiervan worden uiteindelijk maar vier kandidaten uitgekozen, dus dat wordt echt heel spannend. De concurrentie is zo groot, iedereen die door is heeft zo’n goede prestatie neergezet. Maar ik hoop met heel mijn hart dat ik doorga, want ik gun het mijn zusje om nog langer van het leven te kunnen genieten.”

Benieuwd naar het optreden van Ailany? Het optreden kun je hieronder terugkijken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.