Josh Walet

Akkoord voor asielzoekerscentrum in Alphen aan den Rijn

Gemeente Alphen aan den Rijn en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben overeenstemming bereikt over de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) op Hoorn-West. Het centrum zal gedurende vijf jaar plaats bieden aan 400 vluchtelingen.

De Gemeente en het COA hebben een bestuursovereenkomst ondertekend, met kernwaarden zoals participatie vanaf dag één, collectieve gezondheid en veiligheid voor zowel vreemdelingen als inwoners. Verantwoordelijkheid nemen, in lijn met het VN-verdrag en de spreidingswet, is volgens burgemeester Liesbeth Spies een humane plicht. COA-bestuurder Milo Schoenmaker is verheugd over de gemaakte afspraken en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking.

Na overleg met de gemeenschap zijn aandachtspunten benoemd, waaronder zinvolle dagbesteding, integratie, behoud van veiligheid en samenleven met diverse culturen. Een klankbordgroep, bestaande uit bewoners, bedrijven, politie en gemeente, zal de relatie tussen alle betrokkenen bevorderen.

Zuid-Holland moet dit jaar 19.776 opvangplekken regelen voor asielzoekers. In totaal moeten alle provincies en gemeenten in Nederland vóór het einde van het jaar 96.000 opvangplekken creëren. De Gemeente Alphen aan den Rijn staat voor de uitdaging om in 2024 686 opvangplekken te regelen, zoals aangegeven in de capaciteitsraming van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze verdeling is tot stand gekomen op basis van het inwonersaantal en het gemiddelde besteedbare inkomen per inwoner.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.