Pixabay

Al duizenden vaccinatieafspraken gemaakt voor coronavaccin

Drukte bij het callcenter van de GGD, waar de eerste vaccinatieafspraken worden ingepland. In de eerste uren werden er al duizenden afspraken gemaakt, zo zegt GGD Hollands Midden. Er wordt in de regio Hollands Midden ook een paar dagen eerder gestart met vaccineren dan gepland.

Sinds maandagochtend 4 januari zitten medewerkers in het callcenter klaar om de eerste vaccinatieafspraken te maken. “We zijn er klaar voor! De eerste duizenden afspraken zijn inmiddels gemaakt en hopelijk komen daar nog velen bij in de toekomst”, aldus GGD Hollands Midden.

Vaccineren zorgmedewerkers

Zo’n 269.000 zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen ontvangen via hun werkgever de uitnodiging voor een coronavaccinatie. In de regio Hollands Midden gaat het om zo’n 11.000 zorgmedewerkers. Daarna volgen medewerkers in de gehandicaptenzorg en wijkverpleging.

Medewerkers in de acute zorg zullen ook op korte termijn gevaccineerd kunnen worden. Dat is afgelopen weekend aangekondigd nadat ministers Hugo de Jonge (VWS) en Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) daar afspraken over hebben gemaakt met LNAZ-voorzitter Ernst Kuipers. De verwachting is dat het vaccineren van acute zorgmedewerkers wordt verspreid over tien ziekenhuizen.

Eerder starten met vaccineren

Eerder dan gepland zullen een aantal GGD regio’s in Nederland starten met vaccineren van zorgmedewerkers. In de regio Hollands Midden wordt op 15 januari gestart, wat eerst 18 janauri was. “Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.