Politie Alphen aan den Rijn

Al honderden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen door Alphense politie

Woensdag trof Politie Alphen aan den Rijn 90 kilo illegaal vuurwerk aan in een Alphense woning. Politiechef John Nieumeijer meldt dat dit zeker niet de eerste vondst was.

Het vuurwerk dat de politie woensdag in beslag nam was afkomstig uit Duitsland. Het betrof voornamelijk legaal consumentenvuurwerk categorie F2. De enkelschot buizen bleken wel verboden te zijn. Toch werd al het vuurwerk in beslag genomen. “Het is toegestaan om maximaal 25 kilo consumenten vuurwerk in je woning aanwezig te hebben. Alles daarboven, ongeacht of het legaal of illegaal is, is verboden vanwege gevaar voor de omgeving bij bijvoorbeeld brand”, legt de politie uit.

Inbeslagname vuurwerk

En het was niet het eerste adres waar de politie (illegaal) vuurwerk aantrof. “Al op meer dan 10 adressen is de afgelopen 2 weken het nodige (illegale) vuurwerk in beslag genomen door Politie Alphen aan den Rijn”, zo laat politiechef John Nieumeijer weten. Samen is dit goed voor honderden kilo’s aan vuurwerk. Hiervan wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Op het hebben van grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk staat ook een straf. Als het de eerste keer is dat je de fout in gaat resulteert dit vaak in een geldboete. De gemeente kan echter ook besluiten een bestuurlijke maatregel op te leggen, variërend van een last onder dwangsom of een tijdelijke uithuiszetting.

Melding maken

Bij vermoeden van illegale handel in vuurwerk of grote opslag van vuurwerk kun je bellen naar 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Dan kun je contact opnemen met de M-lijn op 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.