Politie Alphen aan den Rijn

Al honderden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen door Alphense politie

Woensdag trof Politie Alphen aan den Rijn 90 kilo illegaal vuurwerk aan in een Alphense woning. Politiechef John Nieumeijer meldt dat dit zeker niet de eerste vondst was.

Het vuurwerk dat de politie woensdag in beslag nam was afkomstig uit Duitsland. Het betrof voornamelijk legaal consumentenvuurwerk categorie F2. De enkelschot buizen bleken wel verboden te zijn. Toch werd al het vuurwerk in beslag genomen. “Het is toegestaan om maximaal 25 kilo consumenten vuurwerk in je woning aanwezig te hebben. Alles daarboven, ongeacht of het legaal of illegaal is, is verboden vanwege gevaar voor de omgeving bij bijvoorbeeld brand”, legt de politie uit.

Inbeslagname vuurwerk

En het was niet het eerste adres waar de politie (illegaal) vuurwerk aantrof. “Al op meer dan 10 adressen is de afgelopen 2 weken het nodige (illegale) vuurwerk in beslag genomen door Politie Alphen aan den Rijn”, zo laat politiechef John Nieumeijer weten. Samen is dit goed voor honderden kilo’s aan vuurwerk. Hiervan wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Op het hebben van grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk staat ook een straf. Als het de eerste keer is dat je de fout in gaat resulteert dit vaak in een geldboete. De gemeente kan echter ook besluiten een bestuurlijke maatregel op te leggen, variërend van een last onder dwangsom of een tijdelijke uithuiszetting.

Melding maken

Bij vermoeden van illegale handel in vuurwerk of grote opslag van vuurwerk kun je bellen naar 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Dan kun je contact opnemen met de M-lijn op 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken gisteren 16:59

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Film gisteren 15:07

Film Onder het Maaiveld junior tijdens Bodemdierendagen

Tijdens de Bodemdierendagen Van 22 september tot en met 8 oktober is de film Onder het Maaiveld junior te zien bij Parkvilla op 1, 4 en 8 oktober. Minibeestjes op groot scherm. Een film voor kinderen van 7 tot 14 jaar met prachtige ondergrondse beelden van bodemdieren en een mooi verhaal over de relatie tussen boven- en ondergrondse diversiteit.

Blog Sport gisteren 13:15

Gunstige bekerloting Alphense clubs

De loting voor de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi heeft voor de drie overgebleven Alphense clubs goed uitgepakt.

Overige gisteren 10:07

Opening High Side Burgers groot succes na emotionele dagen

Enkele dagen voor de officiële opening van het nieuwe restaurant van Paulos Dimitropoulos (28) in Alphen aan den Rijn ontstond er een tragische gebeurtenis. Het familierestaurant van van zijn vader, genaamd Olympia, werd op woensdag 20 september getroffen door een verwoestende brand. Het nieuws van deze ramp had een diepgaande impact op Paulos en zijn familie, maar ondanks de ontmoedigende situatie besloot hij vastberaden om de deuren van zijn nieuwe onderneming te openen.