Politie Alphen aan den Rijn

Al honderden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen door Alphense politie

Woensdag trof Politie Alphen aan den Rijn 90 kilo illegaal vuurwerk aan in een Alphense woning. Politiechef John Nieumeijer meldt dat dit zeker niet de eerste vondst was.

Het vuurwerk dat de politie woensdag in beslag nam was afkomstig uit Duitsland. Het betrof voornamelijk legaal consumentenvuurwerk categorie F2. De enkelschot buizen bleken wel verboden te zijn. Toch werd al het vuurwerk in beslag genomen. “Het is toegestaan om maximaal 25 kilo consumenten vuurwerk in je woning aanwezig te hebben. Alles daarboven, ongeacht of het legaal of illegaal is, is verboden vanwege gevaar voor de omgeving bij bijvoorbeeld brand”, legt de politie uit.

Inbeslagname vuurwerk

En het was niet het eerste adres waar de politie (illegaal) vuurwerk aantrof. “Al op meer dan 10 adressen is de afgelopen 2 weken het nodige (illegale) vuurwerk in beslag genomen door Politie Alphen aan den Rijn”, zo laat politiechef John Nieumeijer weten. Samen is dit goed voor honderden kilo’s aan vuurwerk. Hiervan wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Op het hebben van grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk staat ook een straf. Als het de eerste keer is dat je de fout in gaat resulteert dit vaak in een geldboete. De gemeente kan echter ook besluiten een bestuurlijke maatregel op te leggen, variërend van een last onder dwangsom of een tijdelijke uithuiszetting.

Melding maken

Bij vermoeden van illegale handel in vuurwerk of grote opslag van vuurwerk kun je bellen naar 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Dan kun je contact opnemen met de M-lijn op 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.