Josh Walet

Al meer dan 15.000 mensen in de regio getest op het coronavirus

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op corona. Sinds die tijd zijn er in de regio Hollands Midden al ruim 15.000 coronatesten afgenomen.

Afgelopen week werden er in de teststraten, ziekenhuizen en verzorg- en verpleeghuizen samen in totaal 3314 testen afgenomen. Met een aantal van 18 positief geteste personen, is er een hele lichte stijging van 0,1% in het aantal positieve testen ten opzichte van vorige week. In Alphen werden er in totaal 465 coronatesten afgenomen, waarvan twee personen besmet bleken met het coronavirus. Daarnaast zijn er ook geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

In de week van maandag 29 juni tot en met zondag 5 juli ging het aantal afgenomen coronatesten in de regio voor het eerst over de 15.000 heen. Testen doen deze mensen niet voor hun lol, zo benadrukt GGD Hollands Midden. “Dit doen zij voor de gezondheid van hun familie, vrienden en collega’s. We waarderen het dan ook dat mensen met klachten zich aanmelden voor de test.”

Ook benadrukt GGD Hollands Midden dat mensen zich moeten blijven testen als zij klachten hebben. “Wij zijn blij dat nog steeds een heel laag percentage positief test. Ook in de zomerperiode roepen wij iedereen op zich goed aan de maatregelen te houden en je te laten testen als je klachten krijgt. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.