Josh Walet

Al ruim 3.000 ondertekeningen tegen weg door Het Zaanse Rietveld, bewoners blijven bezorgd

Beter Bereikbaar Gouwe werkt namens de Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Alphen aan den Rijn aan plannen voor de aanleg van een weg tussen Boskoop en de N11. Via een petitie hebben al ruim 3.000 mensen uit Alphen aan den Rijn en omstreken laten weten zorgen te hebben over de plannen.

Programma Beter Bereikbaar Gouwe heeft op verzoek van een aantal inwoners uit noordwest Boskoop nieuwe varianten ingebracht voor de aanleg van een weg tussen Boskoop en Alphen. Groot was de verbazing dat deze wegen, welke variant het ook is, dwars door een (sinds 1648 onaangeroerd, historische) polder lopen.

Waarom een petitie?

De varianten worden aangedragen als uitkomst voor een snelle ontsluiting voor verkeer vanuit Boskoop en Hazerswoude. ‘’Wij zijn van mening dat deze keuzemogelijkheden geen blijvende oplossing is maar een tijdelijke, omdat vanuit diverse overheden de druk op de BBG-projectgroep zo wordt opgevoerd dat er dan toch maar iets gedaan wordt. Ook de Provincie geeft toe dat het geen eindoplossing is’’, laat Werkgroep Zaanse Rietveld weten.

Met nu al bijna 3.000 handtekeningen op de teller wordt duidelijk dat de zorg van Werkgroep Zaanse Rietveld massaal wordt gedeeld. ‘’Wij willen deze actie verder uitbouwen en in ieder geval digitaal laten zien dat deze plannen niet voldoende zijn voor de afwikkeling van de problemen in de dorpen. De plannen brengen alleen maar onherstelbare schade toe aan de polder het Zaanse Rietveld.’’

Hoe nu verder?

De werkgroep brengt haar bezwaren in bij het programma Beter Bereikbaar Gouwe en informeert de Raad en het College over de feiten van deze voorstellen. Naast het schrappen van alle drie de W20 varianten, pleiten zij voor het stoppen van de verdere ontwikkeling van de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan, de aanleg van een tunnel waarvoor in het verleden ook duizenden handtekeningen zijn opgehaald en de snelle aanleg van de Bodegraven Boog. Maar de werkgroep pleit voornamelijk voor een betere afwikkeling van de plaatselijke verkeersopstoppingen bij de Hefbrug in Boskoop. Ze willen nu inzetten op de aanleg van een aquaduct ten noorden van Boskoop.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.