Senzaa

ALFREDS is nu Senzaa: “Dezelfde eigenaar en hetzelfde team, maar een ander concept”

Na 21 jaar hetzelfde concept, gooit eigenaresse Danny Arts het nu over een andere boeg. ALFREDS is nu Senzaa, een ontmoetingsplek met een beachy interieur waar toegankelijkheid en kwaliteit hand in hand gaan. “Van flammkuchen tot oesters, bij ons kan het nu allemaal!”

Waar Danny Arts ALFREDS jaren geleden in Engelse stijl overnam, kennen de meeste gasten het nu als dé plek waar het heerlijk, culinair vertoeven is in een moderne, stijlvolle ambiance. Maar na 21 jaar is het tijd voor wat anders. Een gedurfde stap, maar wel één die past bij de eigenaresse. En bij een nieuw concept hoort ook een nieuwe naam: Senzaa.

De grote verbouwing

Het nieuwe concept komt niet uit de lucht vallen. “Het is al jaren een wens van mij om dit te introduceren”, begint Danny. “Het past echt bij mij als persoon. En doordat dit concept zo bij mij past, ga ik met nog meer plezier naar mijn werk toe. Eigenlijk voelt het bijna niet meer als werk, omdat ik continu aan het genieten ben. Dan gaat het allemaal vanzelf. En je straalt het natuurlijk uit naar de gasten. Ik word echt vrolijk van dit concept en met het lekkere weer is het natuurlijk extra genieten!”

Maar een verandering vergt tijd, dus het concept werd niet van de één op de andere dag geïntroduceerd. “We zijn er eigenlijk al jaren mee bezig, maar pas sinds corona hebben we echt flinke stappen kunnen zetten met de plannen. Toen we de deuren noodgedwongen moesten sluiten, hebben we onze tijd goed gebruikt om alles uit te denken.”

Zo’n 1,5 maand geleden werd er gestart met de verbouwing. Eén van de verschillen is dat het gedeelte waar het restaurant zat, is verplaatst naar de serre. “Je hebt in je hoofd hoe het moet gaan worden, maar totdat het af is brengt het wel een hoop rommel met zich mee.” En ondanks de goede voorbereiding, leverde de verbouwing nog wel wat stress op aan het eind. “We waren er al zo lang mee bezig, maar toch waren we op het laatst nog aan het haasten”, lacht Danny. “Een dag voordat we ook binnen weer gasten mochten ontvangen, was alles pas klaar.”

Haast of geen haast, het resultaat mag er wezen. “We hebben er echt een ontmoetingsplek van gemaakt, een plek waar iedereen welkom is”, vertelt Danny trots. “Doordat het restaurant naar de serre is verplaatst hebben we een verwijde blik gecreëerd met het terras, waar het beachgevoel al helemaal zichtbaar was met de houten vlonders en stretchtent. Dat hebben we nu ook in het restaurant doorgetrokken, zodat binnen en buiten een geheel vormen.”

Tekst loopt door onder de foto

senzaa restaurant 2.jpg

Kwaliteit blijft behouden

Het concept en het interieur zijn veranderd, maar de eigenaar, de locatie en het team zijn hetzelfde. Dit betekent ook een andere menukaart. “Hiervoor hebben we gekeken naar wat er al is in Alphen, maar vooral ook wat er nog niet is. Hierbij hebben we de gerechten zo toegankelijk mogelijk gemaakt.” Ook is er meer aandacht voor gezonder/bewuster eten. “Daar zijn we door corona toch allemaal meer mee bezig, dus alleen maar goed om daar op in te spelen.”

Dat de gerechten toegankelijker zijn, betekent echter niet dat de kwaliteit achteruit gaat. “Ja, het concept is toegankelijker en laagdrempeliger. Maar genieten van een meergangendiner kan nog steeds. Het is een mix van makkelijk en exclusief. We hebben dan ook zeker niet ingeleverd op de kwaliteit van de gerechten. We bieden goed eten, maar niet per se luxe. Van flammkuchen tot oesters, bij ons kan het nu allemaal!”

Die combinatie lijkt in de smaak te vallen. De afgelopen week heeft de eigenaresse al veel positieve reacties mogen ontvangen van gasten. “We hebben naast de vaste gasten ook al veel nieuwe gasten mogen verwelkomen en de reacties zijn zo positief. Dat doet me echt goed. Het geeft zoveel energie”, glundert ze. “Natuurlijk is het een verandering en zijn er ook gasten die moeten wennen aan het nieuwe concept, maar dat is normaal. We hebben tenslotte 21 jaar hetzelfde gedaan.”

Gasten kunnen nu dus op het terras en in het nieuwe restaurantgedeelte genieten van een kopje koffie, verkoelend drankje en heerlijke gerechten, maar wat gebeurt er met het gedeelte waar het restaurant zich tot voor kort bevond? “Daar hebben we andere plannen voor, maar dat is nog volop in ontwikkeling. Een tipje van de sluier: het wordt in ieder geval geen restaurant meer.”

Bij Senzaa kun je nu al vanaf 10:00 uur terecht voor een kopje koffie met een stukje taart. Ben je meer van de borrel? Kom dan gezellig eens binnenlopen voor een wijntje, cocktail of bittergarnituur rond borreltijd of ’s avonds.

senzaa restaurant.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!