Algemene waardering Nederlandse treinstations daalt lichtelijk in 2023: Alphen aan den Rijn op plek 248

In het afgelopen jaar is de algemene waardering van reizigers voor Nederlandse treinstations licht gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. De beoordeling, gebaseerd op de feedback van meer dan 83.000 deelnemers, kwam uit op een gemiddelde van 7,2.

Hoewel dit nog steeds een positieve score is, vertegenwoordigt het een tiende daling ten opzichte van het jaar 2022. Deze bevindingen werden onlangs gepresenteerd in de jaarlijkse stationsranglijst, samengesteld door ProRail en NS.

Station Alphen aan den Rijn

Binnen deze overkoepelende beoordeling heeft het station in Alphen aan den Rijn een score van 7,0 ontvangen. Deze waardering plaatst het station op de 248e positie van de in totaal 393 beoordeelde treinstations in Nederland. Hoewel Alphen aan den Rijn nog steeds een bovengemiddelde score behaalt, geeft de lichte daling in de algemene tevredenheid aan dat er ruimte is voor verbetering.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.