Josh Walet
Blog Sport

Alle Alphense clubs komen in actie dit weekeinde

Als corona geen roet in het eten gooit, komen alle Alphense clubs komend weekeinde in actie. Voor vier daarvan staat een thuiswedstrijd op het programma.

ARC krijgt bezoek van Achilles’29. Dat moet te doen zijn. De club uit Groesbeek staat veertiende met zeven punten uit twaalf wedstrijden. Het is al verassend genoeg dat Achilles’29 al twee keer won, want een duel winnen was men daar al jaren niet aan gewend. De eerste zege was nota bene in de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Patrick Pothuizen bij SC Feyenoord. Bij FC ’s-Gravenzande werd gelijk gespeeld. ARC neemt de tiende plaats in met zestien punten uit elf partijen en kan een aantal plaatsen stijgen. Het doelsaldo van ARC is 16-16.

Alphia gaat op visite bij TAVV. Dat zijn doorgaans pittige potjes. Alphia neemt in 3A de vijfde plaats in met veertien punten uit zeven duels. De Ter Aarders vallen met twaalf uit acht tot nu toe enigszins tegen. Eigenlijk geldt voor beide teams, aanhaken of middenmoter blijven.

Het zaterdagteam van Alphense Boys ontvangt het Woerdense VEP, dat net als de Boys geen hoogvlieger is. Vier punten uit zeven partijen is niet veel. Maar dat zijn er altijd nog twee meer dan het team van Ronald Martin. Er werd pas drie keer gescoord en de twee punten konden genoteerd worden na twee keer 0-0.

Alphense Boys zondag neemt het op eigen veld op tegen Purmersteijn. Alphense Boys is de aansluiting met de top twee even kwijt geraakt. Achttien punten uit elf wedstrijden is goed voor de vierde plaats. Purmersteijn, dat zes keer gelijk speelde heeft drie punten minder. Na de 4-0 nederlaag vorige week bij Be Quick’1887 volgde dinsdagavond een nederlaag met dezelfde cijfers in Leidschendam tegen RKAVV. De ploeg van Remco Tuinenburg is daardoor uitgeschakeld in het bekertoernooi, waarin nu alleen nog ARC is vertegenwoordigd. Op 14 november werd in competitieverband nog van RKAVV gewonnen.

Alphen – Taurus is in 3A een wedstrijd tussen twee laagvliegers. Alphen staat achtste met acht punten uit acht wedstrijden en Taurus elfde met zes uit zeven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.