Gemeente Alphen aan den Rijn

Alleen food-ondernemers aanwezig op zaterdagmarkten

De zaterdagmarkten in Alphen aan den Rijn gaan op 28 maart en 4 april 2020 door in aangepaste vorm.

Op deze markten zijn dan alleen de food-ondernemers aanwezig, omdat food tot de eerste levensbehoeften behoort. De kramen staan verspreid over de markt opgesteld. Hierdoor is het mogelijk om de drukte te spreiden en een onderlinge afstand van 1,5 meter tussen de personen op de markt te kunnen bewaren. De weekmarkten gaan wel in de reguliere vorm door.

Voedsel dat vers wordt bereid voor consumptie mag niet ter plaatse worden genuttigd. Alleen afhaal ten behoeve van consumptie elders dan ter plaatse is toegestaan.

De kraam van dierenspeciaalzaak Pets&Co zal ook op de markt staan, omdat deze branche behoort tot de vitale sector.

De markten worden gehouden op:

  • woensdag 8:30 - 16:00 uur op het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn
  • zaterdag 8:00 - 17:00 uur op het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn – alleen food

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.