Junis
Advertorial Onderwijs

Alleen het beste goed genoeg voor peuters?

Donderdag 31 oktober heeft Marie-Louise van Mourik, directeur van Junis Kinderopvang, wethouder Gert-Jan Schotanus uitgenodigd. Zij overhandigde hem een speciaal boekje ‘PeuterStart, alleen het beste is goed genoeg’.

Waarom dit boekje?
PeuterStart, partner van Junis en onderdeel van BOOST, is in Alphen aan den Rijn al jarenlang de partner voor peuterspeelzalen en voorschoolse educatie (VE). Op 16 locaties - in elke wijk in Alphen aan de Rijn, maar ook in Boskoop en Rijnwoude - komen zo’n 465 kinderen van 2-4 jaar samen om te spelen en te leren. Peuters krijgen bovendien een extra steuntje in de rug, want alle Peuterstart-groepen werken met een VE-programma. VE is bedoeld om alle kinderen een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen te bieden.

Peuters kunnen op de locaties hun sociale vaardigheden ontwikkelen en spelenderwijs hun taal- en spraakvaardigheden oefenen in een veilige omgeving. Zeker voor peuters die het nodig hebben is deze ondersteuning belangrijk, bijvoorbeeld bij peuters die een taal- of ontwikkelingsachterstand hebben. PeuterStart investeert in 2019/2020 in een nog hogere kwaliteit van VE. Voor de PeuterStart-locaties krijgen zij hiervoor subsidie van de overheid via de gemeente Alphen aan de Rijn. Samen met de gemeente is er een onderzoek uitgevoerd voor verbeterpunten. Met de uitkomsten ontwikkelden zij een onderscheidend aanbod voor voorschoolse educatie. In het boekje is te lezen hoe dit vorm krijgt.

Marie Louise van Mourik: “Wij zijn trots op PeuterStart en op de pedagogische medewerkers die zich elke dag inzetten om alle kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Wij zien dat onze medewerkers met veel bevlogenheid hun werk doen. Zij geven onze peuters een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen en een goede voorbereiding op de basisschool. Dat doen wij met veel plezier samen met de gemeente en BOOST-partners, omdat wij allemaal het beste willen voor onze peuters.”

Kwalitatieve peuteropvang tegen lage kosten
Ouders die meer willen weten over opvang van hun peuter bij PeuterStart, wat het inhoudt en wat het kost, kunnen contact opnemen met Junis Klantenservice via klantenservice@junis.nl of 0172 – 745 850. PeuterStart wordt gesubsidieerd door de overheid en kan soms helemaal gratis of tegen een lage vergoeding worden afgenomen!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 20:01

Kinderalimentatie – hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden brengt financiële onzekerheid met zich mee. Kun je straks na de scheiding nog wel alles betalen? Heb je recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Vragen en zorgen rondom de kinderalimentatie spelen vaak een grote rol als de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Zo ook bij mensen die Roosmarijn Groenendijk laatst aan tafel had.

Coronavirus in Alphen vandaag 19:29

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Overige vandaag 17:18

Eigenaresse van ring uit 1928 gevonden

Het was een bijzondere vondst, de ring uit 1928 die op dinsdag 2 juni bij de politie werd binnengebracht. Dankzij een eerlijke vinder heeft de politie nu de ring kunnen overhandigen aan de rechtmatige eigenaresse.

Algemeen vandaag 16:28

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.

Calamiteiten vandaag 15:39

Meerdere inbraken in Kerk en Zanen

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 juni zijn er meerdere inbraken geweest in Kerk en Zanen. Het betreft inbraken bij woningen in de Vuurlaan en de Braziliëstraat.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:41

'Architectonische kijkdoos' in de Raadhuisstraat

Tijdens de coronacrisis werken veel mensen thuis. Om het kantoor er toch wat leuker uit te laten zien in deze tijden, heeft B3D Architectuur iets creatiefs bedacht. In de Raadhuisstraat in Alphen hebben zij namelijk architecten van karton op hun stoelen geplaatst, zodat ze toch nog een beetje aanwezig zijn op kantoor.