Advertorial Politiek

Alleen wonen in je buurt of in een servicewoning

Het streven is om iedereen oud te laten worden in een levensbestendige woning. Maar, is dat wel een goed idee? Ouderen verliezen juist sociale omgeving in hun buurt. Zijn zij niet beter af in een servicecomplex zoals Driehoorne in de wijk Ridderveld?

De politieke partijen spraken tijdens het verkiezingsdebat in De Bron afgelopen dinsdag over het onderwerp wonen en zorg. OSO had het debat georganiseerd. De bezielende leiding was voor Erwin Philips, die ook regelmatig senioren uit de zaal bij het gesprek betrok. Lyda de Jong, ook geen onbekende in de politiek, stelde uiteindelijk de hamvraag: " Mensen willen graag een tweede Driehoorne. Hoe gaan jullie dat aanpakken?"

Buurtcentra
Wonen gaat niet alleen over levensloopbestendige en betaalbare woningen. Het gaat ook over voorzieningen in de buurt. Vooral belangrijk zijn plekken waar je samen een kopje koffie kunt drinken of een kaartje kunt leggen. Kleine buurtcentra in de buurten kunnen een rol spelen. Voor ouderen is echter een groter complex waar zij zelfstandig wonen met allerlei voorzieningen in hetzelfde gebouw ideaal. " We moeten zes of zeven complexen zoals Driehoorne hebben, in de hele gemeente en we moeten woningen voor ouderen clusteren rond zorgvoorzieningen", merkte Bas Wienbelt (VVD) op.

Integrale aandacht
André de Jeu (Nieuw Elan) wees op de soortgelijke problemen van jongeren. " Waarom niet ook woonvormen zoeken waar ouderen en jongeren samen wonen?" D66 ziet meer in bestaande woningen aanpassen. De CU en SGP zien dat anders: " Wij zijn voor integrale aandacht voor wonen en zorg." Ook de PvdA sloot zich aan, zij het dat deze partij bij voorbaat vindt dat een budget dan niet leidend mag zijn. RGL ziet opnieuw een grotere rol voor de thuiszorg: " Voor 200.000 euro hadden we dat kunnen houden!"


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.