Junis Kinderopvang
Advertorial Sport

Allereerste basketbaltoernooi bij Junis Kinderopvang

Op de BSO's van Junis Kinderopvang worden regelmatig sportevenementen georganiseerd. Deze worden steeds drukker bezocht. En het leuke is, dat deze sportevenementen door medewerkers zelf worden georganiseerd. Donderdag 2 maart vond het allereerste basketbaltoernooi plaats in sporthal de Arena.

Dit toernooi was georganiseerd door de pedagogisch medewerkers van De Lapjeskat in samenwerking met Basketbalvereniging Alphia Tigers. De Albert Heijn sponsorde het toernooi met flesjes water en fruit.  

Het Basketbaltoernooi was een succes 

Aan het toernooi deden vijf BSO's mee: De Lapjeskat, De Waterlopers, De Backbackers, Buitenspel en Speelvilla. In totaal waren er 150 kinderen aan het basketballen. De teams waren erg gewaagd aan elkaar. Het toernooi begon om 10:30 uur en eindigde rond 16:00 uur. Aan het einde van het toernooi was er nog een All Star ronde. Alle volwassen vrijwilligers speelden tegen de winnaars van het toernooi.  

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Junis Kineropvang

Fijne samenwerking met Alphia Tigers 

"Het was een leuke, energieke dag voor de kinderen. De samenwerking was fijn met Alphia Tigers", vertelt Junis Kinderopvang. Naderhand hebben een aantal kinderen vanuit Junis zich aangemeld bij de basketbalvereniging.  

Verschillende sporttoernooien voor BSO’s van Junis 

Naast het basketbaltoernooi worden er jaarlijks atletiek-, voetbal-, korfbal-, tennis- en waterpolotoernooien georganiseerd door Junis. Ook gaan steeds meer locaties zwemmen. "Het leuke is dat locaties de verbinding met elkaar zoeken tijdens de toernooien, door deel te nemen aan activiteiten buiten hun eigen locatie", aldus Junis.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:38

Opkoopbescherming is juridische uitdaging voor gemeente

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling  opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politiek vandaag 12:31

Alpherium stapelt containers definitief vier hoog

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

Gezondheid en welzijn vandaag 10:19

Hecht GGD Hollands Midden ‘on tour’: HPV-prikbus bij treinstation Alphen aan den Rijn

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Van 5 tot en met 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus afwisselend bij treinstations Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.