Josh Walet

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet. 

Hoe kun je het beste naar het festivalterrein komen? Welke artiesten treden wanneer op? Waar kan ik muntjes halen? Hoe ziet het parcours voor de Obstacle Run eruit? En wordt het een beetje lekker weer? Wil jij ook graag weten waar je aan toe bent? Alles wat je moet weten over het Zomerspektakel aan het Meer vind je hier!

Toegang

Voor de vrijdag heb je een ticket nodig, op zaterdag en zondag is het programma gratis toegankelijk (deelname aan de obstacle run uitgezonderd). Tussentijds het festival verlaten? Dat kan, maar niet zomaar. Je moet je altijd even melden bij het scanpersoneel bij de entreepoort. Zij kunnen je dan naar buiten laten en een her-entreebewijs meegeven.

Heb je nog geen tickets voor de vrijdagavond van het Zomerspektakel aan het Meer? Bemachtig nog snel één van de laatste kaarten via zomerspektakelaanhetmeer.nl of alphens.nl, want de organisatie verwacht vandaag de kaartverkoop te sluiten. Deze topavond wil je niet missen!

Programma

Het Zomerspektakel aan het Meer vindt plaats op 2, 3 en 4 juni op het festivalterrein bij de Zegerplas. Omdat de organisatie van het Zomerspektakel altijd bezig is om het festival nog beter te maken, zijn er dit jaar drie extra podia toegevoegd. Deze vind je op het voorterrein. Wil je weten waar en op welk moment jouw favoriete artiest optreedt? Bekijk dan de onderstaande afbeelding.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Volledige-programma-blokkenschema-Zomerspektakel-2023.png

Kom met de fiets

Elke editie komen tot wel 8.000 festivalgangers op de fiets naar het evenement. Best een puzzel, maar wel de beste manier om er te komen. Jouw fiets kun je stallen op het terrein bij de speciaal gebouwde fietsenstalling. De organisatie raadt aan om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Kom je toch met de auto, parkeer deze dan op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen, die duidelijk zichtbaar worden aangegeven rondom het evenemententerrein. Kom je met de boot? Let dan op, want er kan niet aangemeerd worden bij het festivalterrein. In de buurt aanmeren kan wel, maar dit wordt niet gefaciliteerd door de organisatie.  

Weerbericht

Festivals zijn natuurlijk nóg leuker met een zonnetje. Maar zijn de weergoden ons dit weekend wel een beetje gunstig gestemd? Dat check je hier. We kunnen vast verklappen: insmeren wordt hard nodig. Gelukkig kan dat dit jaar op het Zomerspektakel aan het Meer met de zonnebrand van Stichting Veilig in de Zon.

Toiletten

Hoge nood? Geen nood! Op het festivalterrein zijn voldoende toiletten aanwezig. En deze zijn gratis. Dat is wel zo fijn, toch? Waar de toiletten zich bevinden, check je op de plattegrond.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

plattegrond zomerspektakel.jpg

Munten

Tijdens het evenement betaal je met Maasmunten. Deze kosten € 3,50 per stuk en zijn contant of per pin te koop bij zowel de kassawagen als de betaalautomaten op het terrein. Ze maken gebruik van breekmuntjes; een halve munt is dus € 1,75 waard. Aan de kassawagen en de automaten worden alleen hele munten (dus een veelvoud van € 3,50) verkocht. Goed om te weten: tijdens en na afloop van het evenement worden geen munten teruggenomen.

Horecagelegenheden

Het is natuurlijk geen Zomerspektakel zonder horeca. Drie dagen feest vragen natuurlijk om een mooie variatie aan horecagelegenheden waar je een lekkere versnapering kunt halen. Vanuit de tenten, verspreid over het evenemententerrein, zorgen acht horecagelegenheden voor heerlijke hapjes en drankjes:  Broodjes Direct, De Dyck, Grand Café Eight, Loek van Vliet, Senzaa, Smooth Coffee, viswinkel Fizzi en IJssalon Sebastiaan. Ook kun je op het voorterrein lekkere cocktails, wijn en speciaalbier verkrijgen.

Obstacle Run

Op zondag 4 juni vindt de Obstacle Run plaats. Deelnemers kunnen twee afstanden afleggen: 4 of 8 kilometer. Tijdens de Obstacle Run klim en klauter je over water, land en wel veertig obstakels. Ben jij ook al zo benieuwd naar de route? Bekijk het snel op de onderstaande afbeelding.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op al jouw vragen op de website.

route obstacle run.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.