Allround Boxing

Allroundboxing opent hoe dan ook zaterdag de deuren als protest tegen het huidige coronabeleid

Het ziet ernaar uit dat er versoepelingen komen voor onder meer de sportscholen. Wat er ook bekend wordt gemaakt, Allround Boxing uit Alphen aan den Rijn doet mee aan de landelijke actie van sportscholen en opent zaterdag de deuren.

Verspreid door heel het land hebben sportscholen aangekondigd om hoe dan ook zaterdag 15 januari open te gaan. Dit als protest tegen het huidige coronabeleid. Daar heeft Josien Hoogeveen van Allround Boxing zich ook bij aangesloten. “Het is genoeg geweest. We zijn het helemaal zat. En dat willen we duidelijk maken”, zegt ze.

“Als ik door het centrum loop verbaas ik me erover dat drank- en snoepwinkels wel open mogen, maar dat sportscholen dicht moeten blijven. Dat valt niet met elkaar te rijmen. Waar zijn we mee bezig in dit land? Het is juist belangrijk voor onze fysieke én mentale gezondheid om de sportscholen te openen. Net als een supermarkt zijn wij ook essentieel.”

Hoe dan ook open

Uit het overleg in het Catshuis van donderdag komen berichten dat het kabinet met versoepelingen voor onderwijsinstellingen, winkels, kappers én sportscholen komt. Zowel jongeren als volwassenen zouden tot 20:00 uur ’s avonds weer buiten mogen sporten. Ook binnen sporten zou weer mogelijk worden, zij het onder bepaalde voorwaarden (die later bekend worden gemaakt).

Josien vindt het een stap in de goede richting, maar geeft tegelijkertijd aan dat we er daarmee zeker nog niet zijn. “We willen ook perspectief voor de langere termijn, want ik wil niet over een paar weken weer mijn sportschool moeten sluiten.” Wat er dus ook tijdens de persconferentie precies wordt aangekondigd, Josien opent zaterdag ‘gewoon’ de deuren. "Sporten is gezond!"


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 vandaag 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 vandaag 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:43

GGD adviseert eerste tweede prik na coronabesmetting, maar waarom?

Het callcenter van de GGD wordt veel gebeld door mensen die corona hebben gehad en één vaccinatie hebben. Zij vragen zich af of zij beter een tweede prik of een boosterprik kunnen halen. “Ons advies is om een tweede prik te halen”, aldus de GGD. Maar waarom is dat?