Josh Walet

Alphen aan den Rijn doet onderzoek naar clusterwoningen in Edelstenenbuurt

Alphen aan den Rijn kampt met vergrijzing. Hierdoor zullen de komende jaren meer mensen zorg nodig hebben, en is de vraag naar ‘zorgbuurthuizen’ groot. De Gemeente doet daarom onderzoek naar de mogelijkheden.

Begin dit jaar heeft de raad een motie aangenomen over het onderzoeken naar ‘zorgbuurthuizen’. Hier wordt meer gericht op het langer zelfstandig wonen. “In onze regio komen er geen verpleeghuisplaatsen meer bij en tegelijkertijd neemt het aantal inwoners met een zorg- of ondersteuningsvraag toe. Hierdoor staan wij voor grote en urgente opgaven, waaronder zorgen voor voldoende geschikte woningen voor senioren op de juiste plekken”, aldus het college.

Daarom wordt verder onderzocht wat de alternatieve mogelijkheden zijn in Alphen aan den Rijn. In de Edelstenenbuurt doet de Gemeente onderzoek naar de mogelijkheden van het realiseren van clusterwoningen voor senioren. Dit zijn zelfstandige woningen die een gezamenlijke ruimte delen, vergelijkbaar met het Amadeushuis in de Raadhuisstraat. “Hier wordt een participatietraject met de buurt voor opgestart. De gemeenteraad wordt later nader geïnformeerd over de invulling van deze herontwikkeling”, zo laat het college weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Musical vandaag 11:49

Alphense Naidjim Severina bemachtigt hoofdrol in Frozen musical

De getalenteerde Naidjim Severina heeft de hoofdrol bemachtigd in de langverwachte musicalproductie van Frozen. Met zijn 30 jaar jong heeft Severina reeds een indrukwekkende carrière opgebouwd, en zijn nieuwe rol als Kristoff belooft een frisse wending te geven aan het klassieke verhaal.

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.