Architekten Cie

Alphen aan den Rijn gaat dankzij landelijke pilot snelheid opvoeren bij project Euromarkt

Het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties hebben een pilot georganiseerd, die tot doel heeft het bouwproces van woningen te versnellen. Wethouder Gerard Van As kondigde aan via Facebook dat het Project Euromarkt in Alphen aan den Rijn is hiervoor is uitgekozen.

Alphen aan den Rijn is een van de vier voorbeeldprojecten die zijn geselecteerd uit maar liefst 53 aanmeldingen. De Euromarkt zal plaats bieden aan 700 woningen en de bijbehorende voorzieningen, daarbij Alphen is dus ook het grootste project van de vier uitgekozen projecten.

Fakton

Vanwege deze pilot zal Alphen aan den Rijn worden bijgestaan door een adviseur van Fakton. Deze adviseur zal helpen om alle betrokken processen zoveel mogelijk parallel te laten verlopen, waardoor het bouwproces efficiënter kan verlopen. Wethouder Van As is verheugd over deze ontwikkeling en beschouwt het als een positieve stap in de richting van het aanpakken van het woningtekort in de gemeente. “De lessen die we met deze pilot leren, zullen we ook weer toepassen op andere projecten. Een prachtig resultaat voor onze gemeente!”, aldus van As in zijn Facebook-post.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."