Pixabay

Alphen aan den Rijn heeft duurste laadpalen van Zuid-Holland

Wil je je elektrische auto opladen bij een publiek laadpunt? In Alphen aan den Rijn ben je dan het minst voordelig uit in Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van Eco-Movement.

Zuid-Holland heeft echter wél de op één-na-goedkoopste publieke laadpalen. Per kWh betaal je binnen de provincie 15,8% minder dan elders in het land. Gemiddeld kost een kWh stroom bij een Zuid-Hollandse laadpaal 33 cent. Het landelijk gemiddelde komt neer op 39 cent per kWh. Je betaalt in Nederland het meest in Terschelling, gemiddeld 60 cent per kWh.

Grote verschillen

Ondanks dat je in Zuid-Holland goedkoop kunt opladen, zijn er grote verschillen per gemeente. Wil je goedkoop laden? Dan ben je in Den Haag, Gouda, Kaag en Braassen en Wassenaar aan het juiste adres. Opladen kost je hier gemiddeld 27 cent per kWh. Leiderdorp, Hardinxveld-Giessendam en Alphen aan den Rijn zijn juist de duurste gemeenten van de provincie. Hier betaal je bijna 80% meer per kWh dan in de goedkoopste gemeenten van Zuid-Holland. Voor het opladen van je elektrische auto leg je gemiddeld 48 cent neer per kWh.

Wil je weten wat je per gemeente betaalt? Kijk op de onderstaande kaart.

Bron: Independer

“Dit zijn echt opvallend grote verschillen, want het gaat om openbare laadpalen. Je kunt er ook voor kiezen om thuis de auto op te laden, want dan betaal je, tot het prijsplafond,  ‘maar’ 40 cent per kWh. Dat is toch goedkoper dan de genoemde 60 cent. Pas dan wel op dat je in het gebruik niet over het prijsplafond heen gaat, want dan betaal je het afgesproken tarief met je leverancier”, legt Independer energie-expert Joris Kerkhof uit.

Ondergrondse parkeergarages het duurst

Hoeveel je betaalt voor het opladen van je auto kan ook sterk variëren per type parkeerplek. Zo kost het opladen in een ondergrondse parkeergarage je gemiddeld 16,8% meer dan bij een parkeerplek op straat. Ook op parkeerterreinen en in ‘gewone’ parkeergarages betaal je meer dan langs de weg (+13,6%).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.