Pixabay

Alphen aan den Rijn heeft duurste laadpalen van Zuid-Holland

Wil je je elektrische auto opladen bij een publiek laadpunt? In Alphen aan den Rijn ben je dan het minst voordelig uit in Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van Eco-Movement.

Zuid-Holland heeft echter wél de op één-na-goedkoopste publieke laadpalen. Per kWh betaal je binnen de provincie 15,8% minder dan elders in het land. Gemiddeld kost een kWh stroom bij een Zuid-Hollandse laadpaal 33 cent. Het landelijk gemiddelde komt neer op 39 cent per kWh. Je betaalt in Nederland het meest in Terschelling, gemiddeld 60 cent per kWh.

Grote verschillen

Ondanks dat je in Zuid-Holland goedkoop kunt opladen, zijn er grote verschillen per gemeente. Wil je goedkoop laden? Dan ben je in Den Haag, Gouda, Kaag en Braassen en Wassenaar aan het juiste adres. Opladen kost je hier gemiddeld 27 cent per kWh. Leiderdorp, Hardinxveld-Giessendam en Alphen aan den Rijn zijn juist de duurste gemeenten van de provincie. Hier betaal je bijna 80% meer per kWh dan in de goedkoopste gemeenten van Zuid-Holland. Voor het opladen van je elektrische auto leg je gemiddeld 48 cent neer per kWh.

Wil je weten wat je per gemeente betaalt? Kijk op de onderstaande kaart.

Bron: Independer

“Dit zijn echt opvallend grote verschillen, want het gaat om openbare laadpalen. Je kunt er ook voor kiezen om thuis de auto op te laden, want dan betaal je, tot het prijsplafond,  ‘maar’ 40 cent per kWh. Dat is toch goedkoper dan de genoemde 60 cent. Pas dan wel op dat je in het gebruik niet over het prijsplafond heen gaat, want dan betaal je het afgesproken tarief met je leverancier”, legt Independer energie-expert Joris Kerkhof uit.

Ondergrondse parkeergarages het duurst

Hoeveel je betaalt voor het opladen van je auto kan ook sterk variëren per type parkeerplek. Zo kost het opladen in een ondergrondse parkeergarage je gemiddeld 16,8% meer dan bij een parkeerplek op straat. Ook op parkeerterreinen en in ‘gewone’ parkeergarages betaal je meer dan langs de weg (+13,6%).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.