Gemeente Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn hijst Gemeenten4GlobalGoals-vlag bij gemeentehuis

In Alphen aan den Rijn heeft wethouder Erik van Zuylen op vrijdag 25 september de Gemeenten4GlobalGoals-vlag gehesen. Hiermee laat de gemeente zien dat wij als gemeente onderdeel zijn van de wereldgemeenschap en ons medeverantwoordelijk voelen voor het aanpakken van wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gelijke kansen.

Dit jaar hijst een recordaantal van bijna 60 gemeenten de Gemeenten4Goals-vlag, maar de vlag wappert ook bij maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, Rijksoverheid en ambassades.

In 2015 hebben de Verenigde Naties (VN) 17 ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld. Deze Sustainable Development Goals (kortweg SDG’s) werden unaniem geadopteerd door alle lidstaten en vormen voor de periode tot 2030 een belangrijke gezamenlijke agenda. De 17 Global Goals zetten bijvoorbeeld in op het uitbannen van armoede, gezondheidszorg voor iedereen, toegang tot betaalbare en duurzame energie voor iedereen, duurzame consumptie en productie, aanpak klimaatverandering en gelijke rechten voor manen en vrouwen. “Ook Alphen aan den Rijn zet zich in voor een duurzame wereld, waar iedereen een plek heeft”, aldus wethouder Erik van Zuylen.

Kijk voor meer informatie over de Global Goals op https://www.sdgnederland.nl/.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 10:33

Albert Heijn kampt met landelijke pinstoring

Albert Heijn heeft te maken met een landelijke pinstoring. De locaties van de Albert Heijn, Gall & Gall en Etos in Alphen aan den Rijn hebben ook last van deze storing. Met contant geld betalen is wel mogelijk.

Winactie Horeca gisteren 19:42

Win een Spooky Sunday box van Alfreds voor twee personen

Kom jij alvast graag in de stemming voor Halloween? Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen namens Alfreds een Spooky Sunday box weggeven! Deze box is gevuld met heerlijke versnaperingen, geheel in Halloween-stijl.