Alphen aan den Rijn is 16 wereldkampioenen rijker

Donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober waren de ITF wereldkampioenschappen taekwondo in Nederland. In Barneveld waren 700 sporters uit alle landen van de wereld samen gekomen om individueel en in teamverband te strijden om de wereldtitel.

Kassem Gym uit Alphen aan den Rijn en een vestiging uit Delft, was goed vertegenwoordigd met 32 sporters. Onder leiding van Khalid en Lahbib Kassem hebben deze 32 sporters toegewerkt naar het WK.

Deze wereldkampioenschappen draaide niet alleen om de senioren maar ook om de jeugd. En dat maakte dat er een mooie mix van jong, oud, zwarte en gekleurde 'banders' uti Alphen aan den Rijn naar Barneveld vertrok. Zoals je van een wereldkampioenschap mag verwachten begon het woensdag met de officiële kant. Controle, inschrijving, wegen en meten voor alle deelnemers. Vanaf dat moment stonden de leden van Kassem Gym op scherp en liep de spanning langzaam op.

De nodige spanning, drive van de sporters en juiste begeleiding van de coaches leidde tot een geweldig resultaat! Kassem Gym mag de volgende resultaten achter zijn naam schrijven: veertien keer wereldkampioen, vier keer een tweede plaats en zes keer een derde plaats Naast deze mooie individuele resultaten is ook het junior en senior team van de dames wereldkampioen geworden en hebben de junior heren een mooie derde plek weten te bemachtigen. 

Sporters
De sporters van kassemgym die dit fantastische resultaat hebben neergezet zijn wereldkampioenen Veysel Turan, Nada Haddouch, Salma Dahir, Shereen Allai, Ivar Bok, Demi Leenhard, Jayley Da Cruz, Jayda Da Cruz, Caitlin Hemmers, Kayleigh Hemmers, Madé Westra, Soufyan Allai, Samira el Idrissi en Asha Hassan. Daarnaast Jessy Hendriks, Senna Noura, Aidan Bosman en Chelsey Swikker met een tweede plaats en Marouane Allai, Mohamed Adil Allai, Pia Labrie, Mouad Belhaj, Mick Delrock, Veysel Turan (poule hoger) met een derde plaats. 

Team junior dames wereldkampioen: Jayley Da Cruz, Jayda Da Cruz, Chelsey Swikker, Isis Bok, Demi Leenhard en Kiara Patregaah. Team senioren dames wereldkampioen: Samira el Idrissi, Jessy Hendriks, Kayleigh Hemmers, Melissa Kamping, Esther Pieterse en Fatima el Idrissi. Junioren heren team derde: Marouane Allai, Samir Bouddouft, Ivar Bok, Mouad Belhaj, Soufyan Allai en Jeno Leenhard.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.