Alphen aan den Rijn krijgt een Ekoplaza

De Natuurwinkel in het centrum van Alphen redde het helaas niet en heeft afgelopen maandag haar deuren gesloten. Maar de liefhebbers voor een duurzame en biologische supermarkt hoeven niet lang te treuren, biologische supermarktketen Ekoplaza heeft een plek gevonden in Alphen.

De Natuurwinkel kon helaas het hoofd niet boven water houden. De nasleep van het drama bij de Julianabrug heeft een negatief effect gehad op de winkel. De was jaren niet goed bereikbaar en de klanten konden niet meer zo makkelijk bij de winkel komen als voorheen. De eigenaren konden niet meer voldoen aan de betalingsverplichtingen en hebben besloten de deuren te sluiten. 

Aan Biojournaal laat formulemanager Geert-Jan Smits weten dat er aan de Kerkstraat in het Alphen centrum een Ekoplaza zal worden geopend. De keten heeft een enthousiast ondernemersechtpaar gevonden waar ze mee in gesprek zijn, zij zijn bekend met lokale biologische producten en hebben kennis van de Alphense klant omdat zij hier zijn opgegroeid. 

Smits laat aan Biojournaal weten dat hij het jammer vindt dat de Natuurwinkel het niet heeft gered maar dat dit Ekoplaza niet tegenhoudt op een nieuwe vestiging in Alphen te openen.

Naar verwachting zal de winkel haar deuren in november 2019 openen.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 15:42

Beleef Alphen: skiƫn bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen vandaag 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Calamiteiten vandaag 13:10

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file.