Alphen aan den Rijn krijgt een Ekoplaza

De Natuurwinkel in het centrum van Alphen redde het helaas niet en heeft afgelopen maandag haar deuren gesloten. Maar de liefhebbers voor een duurzame en biologische supermarkt hoeven niet lang te treuren, biologische supermarktketen Ekoplaza heeft een plek gevonden in Alphen.

De Natuurwinkel kon helaas het hoofd niet boven water houden. De nasleep van het drama bij de Julianabrug heeft een negatief effect gehad op de winkel. De was jaren niet goed bereikbaar en de klanten konden niet meer zo makkelijk bij de winkel komen als voorheen. De eigenaren konden niet meer voldoen aan de betalingsverplichtingen en hebben besloten de deuren te sluiten. 

Aan Biojournaal laat formulemanager Geert-Jan Smits weten dat er aan de Kerkstraat in het Alphen centrum een Ekoplaza zal worden geopend. De keten heeft een enthousiast ondernemersechtpaar gevonden waar ze mee in gesprek zijn, zij zijn bekend met lokale biologische producten en hebben kennis van de Alphense klant omdat zij hier zijn opgegroeid. 

Smits laat aan Biojournaal weten dat hij het jammer vindt dat de Natuurwinkel het niet heeft gered maar dat dit Ekoplaza niet tegenhoudt op een nieuwe vestiging in Alphen te openen.

Naar verwachting zal de winkel haar deuren in november 2019 openen.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:19

Een winkel die voelt als thuis

Sinds april is Marquardt Keukens gevestigd aan de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. Met zijn unieke manier van werken wil ondernemer Filip Gels zich onderscheiden in de keukenbranche. Passie, vakkennis en transparantie staan centraal bij dit nieuwe concept.  

Algemeen vandaag 14:54

Gemeentelijke Veteranendag op de Werf

Op zaterdag 21 september was het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig op de gemeentelijke Veteranendag, wat plaatsvond op de Werf in Alphen.

Sport vandaag 13:43

ARC kan winnen in de Hoofdklasse

Zo, de eerste overwinning in de Hoofdklasse is binnen. Op het prima veld van Capelle wist ARC de nog ongeslagen thuisclub te verslaan. Met een 2-1 zege op zak werd de bus ingestapt en dat was uiteraard een heerlijk gevoel.

Overige vandaag 12:30

Dansflashmob op Wereld Alzheimer Dag

Zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Met een dansflashmob in het Alphense centrum haalde dansers van Cools Dance & Events ruim € 200 euro op.  

Evenementen vandaag 10:54

TOOST Foodtruckfestival wordt druk bezocht

Vandaag is de laatste dag van het TOOST Foodtruckfestival, en dus de laatste kans om het festival in het Europapark te bezoeken. Vanaf 13:00 uur is het terrein geopend voor publiek. Tot 21:00 uur kun je terecht voor de lekkerste gerechten.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 09:36

Bezoek de Duurzaamheidsmarkt op 10 oktober in Archeon

Wist je dat een duurzaam huis eigenlijk veel eerder binnen je bereik ligt dan je denkt? Het bespaart niet alleen energie maar ook kosten. Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? En welke subsidie- en financieringsoplossingen er zijn? Bezoek dan de Duurzaamheidsmarkt op donderdagavond 10 oktober in Archeon.