Alphen aan den Rijn krijgt een Ekoplaza

De Natuurwinkel in het centrum van Alphen redde het helaas niet en heeft afgelopen maandag haar deuren gesloten. Maar de liefhebbers voor een duurzame en biologische supermarkt hoeven niet lang te treuren, biologische supermarktketen Ekoplaza heeft een plek gevonden in Alphen.

De Natuurwinkel kon helaas het hoofd niet boven water houden. De nasleep van het drama bij de Julianabrug heeft een negatief effect gehad op de winkel. De was jaren niet goed bereikbaar en de klanten konden niet meer zo makkelijk bij de winkel komen als voorheen. De eigenaren konden niet meer voldoen aan de betalingsverplichtingen en hebben besloten de deuren te sluiten. 

Aan Biojournaal laat formulemanager Geert-Jan Smits weten dat er aan de Kerkstraat in het Alphen centrum een Ekoplaza zal worden geopend. De keten heeft een enthousiast ondernemersechtpaar gevonden waar ze mee in gesprek zijn, zij zijn bekend met lokale biologische producten en hebben kennis van de Alphense klant omdat zij hier zijn opgegroeid. 

Smits laat aan Biojournaal weten dat hij het jammer vindt dat de Natuurwinkel het niet heeft gered maar dat dit Ekoplaza niet tegenhoudt op een nieuwe vestiging in Alphen te openen.

Naar verwachting zal de winkel haar deuren in november 2019 openen.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:01

Magazijnopruiming op 28 en 29 februari bij Gek van Fietsen

Het fietsseizoen barst bijna los. De nieuwe modellen druppelen binnen en dat betekent dat er ruimte gemaakt moet worden in de showroom. Daarom is er bij Gek van Fietsen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari een grote magazijnopruiming. Hoge kortingen op een groot deel van het assortiment sportieve fietsen en e-bikes!

Overige vandaag 15:01

Audities voor Alphens Sinterklaas Journaal geopend

Op maandag 24 februari is de inschrijving voor de audities van Het Alphens Sinterklaas Journaal van start gegaan. De Alphense serie gaat al weer het tiende seizoen in dit jaar, een jubileum!

Economie vandaag 13:59

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.

Gezondheid en welzijn vandaag 12:43

Er is nog hoop: protest tegen sluiting HAP kan effect hebben

Henk van Gerven (SP) stelde eerder Kamervragen over de sluiting van de Huisartsenpost (HAP) in Alphen. In een antwoord laat minister Bruno Bruins weten dat de plannen de komende maanden worden besproken met belanghebbenden. Reacties en adviezen worden meegenomen, dus protesteren tegen de sluiting kan effect hebben.